Ik lig hopeloos in de clinch met mijn garderobe .... Tijd voor actie!

Deze mail ontving ik van de ambitieuze toffe advocaat Katrina Suls. Na jaren hard werken met de focus op inhoud en een zwangerschap was het tijd zichtbaar te zijn op de manier zoals Katrina gezien wilde worden in haar werk als advocaat en in haar privéleven. Ze had zich voorgenomen om na haar zwangerschap een “scan” te willen bij Marcella stijlinspirator.  Katrina: 'Toen ik opgroeide lag het accent steeds op de inhoud. Leren, studeren, karakter, humor, compassie en er werd minder aandacht besteed aan uiterlijkheden. Lang heb ik ook zo naar kleding gekeken, totdat ik merkte dat er iets ontbrak. Er was weinig verschil tussen werk en vrije tijd. Kleding moest vooral lekker zitten. Ik wilde echter uitstralen dat ik wat te vertellen heb. Dat ik dingen weet, maar ook dat ik een bepaalde persoonlijkheid heb. Dat sprak mijn kleding nog niet voor me uit. En daarmee deed ik mezelf tekort.  

Ik vond dat ik na al die jaren ook eens wat aandacht aan de buitenkant mocht geven, zodat beter zichtbaar is wat zich daarbinnen afspeelt. Wat voor vlees men in de kuip heeft. En door het geven van die aandacht aan jezelf, erken je dat je het waard bent en begin je vanzelf ook meer te stralen. Zoals in die shampooreclame dus eigenlijk. Om serieus genomen te worden, moet je jezelf ook serieus nemen. Dat geldt voor de inhoud, maar ook voor de buitenkant. Door aandacht aan jezelf te geven, vraag je ook aandacht voor jezelf.

Op de Vip-dag intensive heb ik geleerd aan welke kernwaarden mijn outfit moet voldoen. Een persoonlijk oordeel dus over welke kenmerken kleding voor ‘mij’ moet hebben, wil ik me er goed in voelen. Wat voor de een werkt, werkt voor de ander niet. Jij moet de kleding dragen, niet andersom. Jouw kernwaarden gelden voor alle gelegenheden, maar iedereen heeft andere kernwaarden. Tijdens deze dag leer je die kernwaarden kennen. Ook leer je kijken naar wat je zelf al in huis hebt, zowel qua uitstraling als wat er in je kast hangt. En er hoort een stappenplan bij, aan de hand waarvan je kunt bepalen welke outfit bij welke gelegenheid het beste werkt.

Door de handvatten die ik heb gekregen, combineer ik steeds makkelijker een outfit en pak daar de juiste accessoires bij. Om accenten te leggen en een persoonlijke draai te geven aan een combinatie. Zeker na het opruimen van mijn kast weet ik nog beter wat ik heb en wat ik daarmee kan. En ook weet ik nu wat er nog mist. Daar ga ik binnenkort voor op pad.

Direct de eerste dag na de VIP dag heb ik de theorie in de praktijk gebracht en had het eerste compliment in de pocket! Een opsteker, eindelijk sluiten binnen -en buitenkant op elkaar aan! Ik ben zichtbaar!’

Kijk, dit is waarom ik doe wat ik doe! Ik geef het stokje door, zodat anderen ook kunnen sprankelen, in hun kracht staan en laten zien waar ze voor staan. Ik gun het iedere vrouw zichtbaar onderscheidend te zijn! Zo draag ik een beetje bij aan de eigenwaarde van anderen.