images-2

De koffer inpakgeheimen van Marcella stijlinspirator

Vandaag deel ik mijn beste koffer inpakgeheimen met jullie.

GOEDE VOORBEREIDING ZONDER STRESS >  begin op tijd:

 • Maak een checklist
 • Maak vakantiesets met je kleding
 • Ga voor veel accessoires
 • Wees kritisch
 • Leg vooraf onmisbare basics klaar
 • Koop een koffer die past bij wat je uit wilt stralen als ondernemer

INPAKGEHEIMEN VOOR JE KOFFER:

 • Rol kleding op en doe ze in keukenpapier of folie, het werkt echt. Rol je kleding op i.p.v. opvouwen. Dit werkt ruimtebesparend en je kunt meer meenemen met als voordeel dat je kleding minder kreukt.
 • Kies dunne en luchtige stoffen. Dunne en luchtige kleding neemt minder ruimte in, het scheelt gewicht en het kreukt minder. Hierdoor kunt je meer combinaties maken.
 • Kies voor veel accessoires. Elke outfit wordt weer spannend en verrassend met een ander sieraad of shawl. Die prachtige pareo kan, als het fris is, ook heerlijk als een mooie shawl.
  TIP: Gebruik je mooie pareo als kleedje bij de picknick!
 • Accessoires, zoals riemen, sieraden en sjaals zijn klein om mee te nemen, maar fantastisch om te variëren.
 • Combineren is durven doen. Maak van te voren setjes. Door kleding in laagjes te dragen en te combineren zijn er veel mogelijkheden. Zo kun je veel leuke sets creëren.
 • Ga je 1 week met vakantie, dan zijn drie sets voor overdag en 3 sets voor ‘s avonds genoeg om iedere dag een andere outfit te dragen. Draag dat leuke jurkje met jeansjasje ook weer op die witte skinny met stoere gympen. Voor de avond draag je hetzelfde jurkje zonder broek, met een mooie ketting of sjaal en sandaaltjes. Zo heb je weer een prachtige nieuwe combinatie.

Foto: Suit Suit koffers

lees verder ›
 • Bescherm je kleding. Leg tussen iedere laag kleding keukenpapier, plastic folie, een strandlaken of een zacht vestje/trui om je kleding kreukvrij te houden! Het beschermt je kleding ook nog eens! Onverhoopt toch nog kreuk? Tip: hang je kleding uit in de badkamer en zet de warme douche aan. Zo stomen de kreukels eruit.
 • Vul je schoenen met sokken en ondergoed. Leg je schoenen in plastic tasjes met de zool naar de rand. De schoenen kunnen dan de kleding niet verdrukken. Doe de sokken en ondergoed opgerold in pedaalemmerzakjes en vul de schoenen hiermee. Dit scheelt weer ruimte en heb je tevens een zakje voor de prullenbak of wasjes!
 • Vul de gaten op. Vul de gaten in je koffer op met rolletjes ondergoed, tops of shirtjes. Neem plastic tassen mee. Plastic tassen om je schoenen voorkomt vuil op je kleding. Doe ook een plastic tas om je toilettas voor het eventuele lekken. En, je hebt meteen een waszak meegenomen!
 • Kies voor een zachte koffer. Een zachte koffer geeft nog iets mee waardoor er net iets meer in past. Weer ruimte voor dat ene leuke jurkje! Of om souvenirs mee terug te nemen.
 • Neem handwasmiddel mee. Handwasmiddel neemt weinig ruimte in en je kunt je kleding gemakkelijk in een wasbak op vakantie wassen en ophangen in de badkamer of op je balkon. Vergeet niet een touwtje en knijpers mee te nemen!
 • Tip: douchegel of milde shampoo werkt ook heel goed. Zelf was ik tijdens het douchen altijd even dat setje ondergoed, zodat het snel weer schoon is. Met kamperen neem je zo min mogelijk mee om zo veel mogelijk mooie outfits te kunnen combineren.

NOG MEER TIPS:

 • Katoenen shirts/tops 20 minuten in warme droger en dan strak oprollen;
 • Broeken met de broeksband naar buiten, jurken erop en dan dichtslaan;
 • Neem basiskledingstukken en de zomerparels mee, zo kun je goed combineren;
 • Voor 1 week vakantie, van ieder kledingitem hooguit 2 exemplaren;
 • Zware spullen op de bodem van je koffer;
 • Ga je naar een warme bestemming, neem kleding mee van zijde en linnen;
 • Doe de fijne dunne materialen bovenop met een shawl ter bescherming.

En natuurlijk neem je je glimlach mee. Geniet van ieder klein moment die heel groots kan zijn!

!cid_inlineImage0

Ik hou enorm van mixen & matchen. Ik ben van praktisch en met weinig kleding wil ik heel veel combinatiemogelijkheden maken. Ook op vakantie wil je er toch leuk uitzien?!

Succes met inpakken en een heerlijke vakantie!

IMG_6329

Zien ze wel hoe goed jij bent?

Sta jij wel eens stil bij waar je nu echt goed in bent, wat je kwaliteiten zijn die jou van anderen onderscheidt? En of het zichtbaar is? Zien ze wel hoe goed je bent?

Vorige week had ik deze ambitieuze ondernemer voor een coachingsdag in het stijlburo. Zijn doel was om meer zichtbaar te zijn met zijn expertise en bedrijf. Hij wil een uitstraling die écht bij hem en zijn bedrijfsdoelen past. Hij wilde zich verder ontwikkelen, zichtbaar zijn met zijn persoonlijkheid en zijn  uitstraling verfijnen om het bedrijf te profileren.

lees verder ›

Aan de hand van het ondernemerskompas zoomden we eerst in op zijn kwaliteiten. ‘Wie ben jij als ondernemer? Wat wil je uitstralen? En klopt het beeld dat je neerzet met je bedrijf bij hoe je gezien wilt worden?’  Dat alleen al is een verbluffend mooie bewustwording en een enorme boost aan zelfvertrouwen in het ondernemerschap.

‘Jaaaaaa, dit ben ik, en dat draag ik graag uit.’

Maar hoe laat je dat dan zien? Hoe zien anderen jou? Daarvoor werk ik met de Imagoscan en de methode Kleding als taal, de Stijlcategorieën. Dit valt onder stap 2 en 3 van het programma ‘Profileer je expertise voor zichtbaar succes’

De eerste stap is gezet. Binnenkort volgt coachingsdag 2 voor de volgende stap. Hoe is dat voor jou als ondernemer of professional? Zien ze wel hoe goed je bent?

Wil je meer weten over dit programma? Stuur me een persoonlijk bericht voor meer informatie.

Wil je in één dag een boost in je uiterlijke presentatie, op 26 juni is de VIP-dag en er is nog een plekje vrij. Meer informatie.

IMG_2812

Showtime met de Monday Mix + Match

Heb jij de Monday Mix + Match work outfits al gezien? Iedere maandag is het showtime en geef ik in een video inspiratie en stijltips over o.a. professionele uitstraling, stijl, zichtbaarheid en kledingkeuzes.

Video op Insta  Video op Linked-In

Komende maandag behandel ik een wel heel passend onderwerp: ‘Creëer de juiste look voor thuis en toch professioneel in gesprek online‘. Want zodra jij in beeld komt, zend je een boodschap uit. Stel jezelf de vraag: ‘Hoe wil jij je onderscheiden en hoe wil je zichtbaar zijn online en offline?’

‘Laat zien waar jij voor staat’, is mijn motto. Je kunt een mooie boodschap, kwaliteit of missie hebben, maar als je het niet laat zien, weet niemand het.

lees verder ›

Het effect:

 1. Optimaal kleden werkt direct op jezelf. Het heeft impact op hoe je je voelt;
 2. De manier waarop jij je kleedt is van invloed op hoe de ander je waarneemt;
 3. Zichtbaar jezelf zijn met kleding en uitstraling is een versneller van succes, kansen vergroter en je klanten kunnen niet meer om je heen, hoe cool is dat?!

Dat kleding zo persoonlijk is en zit op indentiteit weten we inmiddels, maar er voor uitkomen dat we het lastig vinden de juiste keuzes te maken die je boodschap ondersteunen, zodat je je  kunt onderscheiden met kleding die echt bij jou en je ambitie past, is een ander verhaal.

Daarom wil ik met mijn Mix + Match video’s je inspireren, je zetjes geven zodat je ook meer je vleugels kunt uitslaan door je te laten zien en je vol zelfvertrouwen te presenteren.

Wil je jouw kleding echt laten aansluiten bij je persoonlijkheid, jouw ambitie en context? Daarvoor heb ik een geweldige VIP-dag ontwikkeld. Deze kan namelijk ook online. Dan zoomen we in op jouw kwaliteiten, jouw imago (hoe zien anderen jou) en geef ik je inzichten in wat je kleding communiceert en hoe je de vertaling maakt naar je eigen identiteit en kledingkast. Hierdoor kun je direct de volgende stap zetten in je werk en je vleugels kunt uitslaan.

IMG_2553

Loslaten!

‘Dit is nog een ruwe versie schreef ik.’ Afgelopen week kreeg ik weer een mooie spiegel voor. En die spiegel kwam zelfs van 2 kanten. Ik had een gesprek met een bedrijfscoach. Wij hebben gave plannen over een geweldig concept, maar dat terzijde.

In dat gesprek ging het over mij en waar ik tegenaan loop als ondernemer.  Ik legt mijn lat hoog, houd veel ballen in de lucht en wil altijd meer dan 100% geven. Kwaliteit staat voorop, mijn klanten staan centraal, dat is mijn passie, anderen vleugels en de ‘hoe dan’ geven zich te laten zien. Gelukkig word ik ervan. Misschien herken je het ook wel?

lees verder ›

Bedrijfsmatig wil ik alles meer dan goed doen en dat kost energie en tijd. Nu heb ik behoorlijk wat energie gelukkig, maar soms kan perfectionisme best lastig zijn. Loslaten is uit mijn comfort zone. Inzoomen op de vraag waarom ik mijn lat hoog leg, kreeg ik mee. En de tip: ‘je mag ook ontvangen’.

IMG_2610

Neem deze situatie, de eerste Mix + Match video op 23 maart. Na de Motivational Morning van Eva Brouwer maakte ik de eerste Mix + Match work outfits video. Wel schreef ik haar: ‘dit is nog een ruwe versie’. Je raadt het al …….

…… ‘Wat is hier ruw aan? Het ziet er super gelikt uit!’

Waarom was het voor mij de ruwe versie? Ik heb oog voor details, ga voor kwaliteit en hou enorm van mooie professionele vormgeving. De spontane opname ging eigenlijk best goed, maar nog wel zonder een duidelijke focus en doel. En ook de vormgeving was nog niet helemaal zoals ik het voor ogen had. Met mijn praktische editprogramma Movavi ging ik aan de slag. Het resultaat mocht er zeker zijn. En hey, ik ben geen professionele filmer. Maar toch dat stemmetje ….

Tijdens de Live Stream Training van Pak Je Podium kwam ik online in de uitzending: ‘Marcella, kan het zijn dat jij nog meer mag loslaten en dat het niet perfect hoeft?’ vroeg Eva mij. Na 2 spiegelmomenten in één week, weet ik dat ik echt meer mag loslaten.

Dus lieve mensen als een video de volgende keer niet perfect is, dan weten jullie, het is meer dan goed en OK. Vanaf nu ga ik meer ‘LOSLATEN’. Dan hou ik nog meer tijd over om jullie te inspireren :-) Dit was mijn leermoment van deze week.

Je optimaal kleden is ook iets anders dan er perfect uit zien. Je hoeft niet perfect te zijn of er perfect uit te zien om zichtbaar jezelf te zijn. Het gaat om de balans tussen je kwaliteit, je innerlijk, je boodschap en je uiterlijk. En dat alles in jouw unieke stijl passend bij de context. Het gaat erom dat je laat zien waar jij voor staat! En daar kan ik jou ‘perfect’ bij helpen 😉

Stuur me een persoonlijk bericht voor meer informatie.

06 18-03-20 Social media quote wk 25

Highlight van de Coronaweek

Het was een stijlburo week met veel hersenspinsels. Maar ook deze post.

Laat je zien, onderscheid je als ondernemer en wees online zichtbaar! Zonder publiek besta je niet. Je kunt een mooie missie, product of boodschap hebben, als je het niet laat zien, weet niemand het. ‘Omarm je fans’ schreef Cor Hospes in zijn boek ‘De Power van een contentplatform’. Dat is nu belangrijker dan ooit. Aanrader dit boek.

Presentaties, trainingen geven, jezelf profileren tijdens bijeenkomsten, dat staat allemaal on hold. Zichtbaar zijn, tja dat krijgt nu een heel andere lading. Jouw presentatie en kledingkeuze is op dit moment niet het belangrijkste. Gezondheid en dit virus overwinnen staat op 1.

lees verder ›

Ondertussen kunnen we wel werken aan onze bedrijven en zichtbaarheid. En daar hoort je persoonlijke presentatie ook bij. Ook na de crisis willen we er staan en dat onze fans ons nog positief op het netvlies hebben. Hoe wil jij gezien worden? Welk beeld wil je neerzetten? Hoe maak je de vertaalslag van kwaliteit en expertise naar kleding? Wat is jouw performance als bedrijf?

Ik bied online inspiratiesessies aan om in te zoomen op jouw business. Middels voorbereiding met ondernemerskompas, vragenlijst, werkbladen maken we een vertaling naar jouw stijl als ondernemer. Jouw presentatie, zodat jij het verschil maakt, en onthouden wordt, ook na de crisis. Keep up the spirit! Je mag ook online shinen tijdens thuiswerkdagen. Ook als je het even niet ziet zitten, kan het je helpen je beter te voelen. Geen huispakken brigade ;-). Volg je me al op insta, linkedIn ? Daar geef ik bijna dagelijks inspiratie.

fullsizeoutput_d2a1

Het grijze muizenprofiel

Het grijze muizenprofiel, heb je daar wel eens van gehoord? En wat betekent dat eigenlijk? In Wikipedia lees je bij grijze muis: saai, onopvallend persoon. Waar komt dat eigenlijk vandaan? Zwart, wit en alle grijzen daartussen zijn neutralen. Daar zit geen kleurzweem in. Doordat er geen kleur in zit, is de uitstraling met grijs gereserveerder, meer op de achtergrond. Hierdoor krijgt de vorm meer aandacht. Kijk maar naar de ronde lijnen op de foto hierboven of check de foto hieronder.

lees verder ›

Hoe meer kleur je draagt, hoe extraverter je uitstraling, meer naar de voorgrond.  Hoe minder kleur je draagt, hoe meer je naar de achtergrond gaat als we spreken over de taal van kleding. Dan gaat contrast een belangrijke rol spelen. “Veel ondernemers en professionals blijven op de achtergrond, profileren niet hun kracht en zijn niet zichtbaar genoeg. Ze dragen niet de kleding die hun professionaliteit en zakelijke doelen ondersteunt.

Foto 15-03-20 om 10.16

Op het moment dat ze voor een stap staan in hun carrière, in hun leven of willen groeien met hun bedrijf, verdiepen ze zich in hun zichtbaarheid, willen ze zich krachtig profileren en onderscheiden. Dan willen ze af van hun grijze muizenprofiel en hebben ze de behoefte zich te laten zien online en offline.”

Hoe is het met jouw professionele uitstraling en die van je bedrijf? Ben jij klaar met het grijze muizenprofiel en wil je je onderscheiden?

Wil jij echt af van je grijze muizenprofiel? Dan is het tijd om je bedrijf een boost te geven en in de lift te stappen! Ik bied deze maand gratis 3 telefonische inspiratiegesprekken aan. Dan gaan we in gesprek over jouw zichtbaarheid, waar je staat, waar je naar toe wilt groeien en hoe je jezelf en je bedrijf nog meer kunt profileren. Stuur mij een persoonlijke mail dan maken we een telefonische afspraak.

TIP: Ben je een medewerker en je wilt je expertise profileren? Maak gebruik van je persoonlijk ontwikkelbudget [informeer bij je werkgever/HR-manager], profileer je kracht & zet jezelf op de kaart. 

En als je nu denkt: ‘Marcella, jij bent toch hartstikke grijs?’ Ja, zeker weten, en ik ben ook fan van grijs, grijs én grijs, maar het grijze muizenprofiel ken ik niet. En eh ik noem het liever parelgrijs, zilver of Gorgeous Grey.

fullsizeoutput_c8dc

Nu even niet

Vaak krijg ik te horen: ‘Marcella, wat doe jij veel mooie dingen, wat ben je goed bezig en je ziet er zo relaxed uit.’ Dat is zeker waar, ik heb geweldig mooie opdrachten, ik begeleid toffe ondernemers naar meer zichtbaarheid, geef een mooie opleiding, ik heb prachtige plannen en ik ben echt heel goed bezig, maar ……

Ook ik ben heus niet altijd relaxed. In januari was ik aan het fladderen. Niet dat ik me dat bewust heb gegund, nee, dat ging onbewust. Ik was de focus kwijt. Als een schip zonder kapitein.

Deze maand stond dan ook in het teken van NU EVEN NIET. Geen artikelen via de nieuwsbrief, weinig inspiratie op social, geen focus, veel plannen, maar zonder een concreet strategisch doel.

Dat maakte mij heel onrustig. Voor mijn gevoel was ik alleen maar aan het werk in het NU, ik besteedde veel tijd aan de opdrachten die op dat moment aandacht, voorbereiding en uitvoering nodig hadden. Maar strategische plannen voor mijn bedrijf was geen ruimte. FLADDEREN noem ik dat. En dat terwijl ik het zo druk had.

Herken jij dat ook?

lees verder ›

In een gesprek met een andere ondernemer vertelde ik over mijn onrust. Hij hield mij een spiegel voor: ‘Marcella, als er iemand is met focus en doorzettingsvermogen, ben jij het wel. Blijkbaar heb je de ruimte om te fladderen, je focus komt wel weer. Gun jezelf die ruimte.’

En toen dacht ik, ja, ik gun mezelf januari om te fladderen en te genieten van mijn mooie werk. Het hielp me toen ik het ging uitspreken, een stuk bewustwording. Het mag er zijn, ook het genieten. Want wat heb ik al weer veel gedaan zo aan het begin van het nieuwe jaar.

fullsizeoutput_c8db

In mijn hoofd heb ik al weer duidelijke doelen waar ik mij op ga focussen. Zo kreeg ik onlangs een aanvraag voor een outplacementtraject vanuit een sociaal plan voor een ambitieuze dynamische conceptdenker. Hij gaat zijn eigen bedrijf starten en daar sluit het traject ‘Profileer je expertise, versterk je positie op de (arbeids)markt’ perfect bij aan.

In dit traject werkt de werknemer o.a. aan:

 • zichtbaarheid online & offline
 • een authentieke professionele uitstraling die aansluit bij
  expertise, eigenheid en zakelijke doelen.

Hoe jij jezelf presenteert en wat je draagt heeft effect op jezelf, de ander en is van invloed op je carrière en het versneld vinden van een andere arbeidsbetrekking of het succesvol zichtbaar zijn met een eigen bedrijf.

Sta jij voor een stap in je carrière, met je bedrijf of in je leven? Wil jij meer zichtbaar zijn en je positie versterken?

JA? Ik geloof namelijk echt dat iedereen gezien wil worden en dat jij je impact direct vergroot door te laten zien waar jij voor staat en je durft te onderscheiden. Puur en alleen al door bewustwording, aandacht te besteden aan je uitstraling en je kleding. Informeer naar de mogelijkheden.

Vandaag is het 1 februari. Ik heb weer focus. Het is een fantastisch gevoel kan ik je vertellen!

Maar zie je mij af en toe onrustig en doelloos hard werken, dan weet je, ah ze is weer even aan het FLADDEREN. En dit keer bewust!

fullsizeoutput_3a25

Wat maakt jou uniek?

Sta je voor een stap in je carrière, in je leven of met je bedrijf, dan zul je merken dat het steeds belangrijker wordt bewuste keuzes te maken. Keuzes over de stappen die je wilt gaan zetten, na gaat denken over je persoonlijke kwaliteiten, wat maakt jou uniek, wat onderscheidt jou, hoe kun je je jezelf meer laten zien, zichtbaar maken en je positie op de markt versterken?

lees verder ›

Neem eens een rustig moment, reserveer tijd om in te zoomen op de volgende aandachtspunten:

 • Wat maakt jou of je medewerkers uniek?
 • Iedereen is bijzonder, heeft een eigen identiteit, vol kwaliteiten en kennis. Vraag een aantal ondernemers/relaties om je heen hoe je gezien wordt.
 • Wat is je ambitie?
 • Denk na over de doelen die je wilt stellen, welke stappen wil je maken?
 • Wat is je meerwaarde?
 • Durf krachtig en kwetsbaar te zijn. Laat zien waar jij voor staat.
 • Ga uit je comfort-zone, wees niet bang om op te vallen.
 • Hoe wil jij zichtbaar zijn als bedrijf of organisatie?
 • Wees congruent online en offline.
 • Wat wil je uitstralen?

Kleed je zoals je gezien wilt worden, leer de taal van kleding om persoonlijke keuzes te maken die echt voor je werken En waarin je je goed voelt en nog meer je eigen kracht laat zien.

Weet wat jou uniek maakt en je onderscheidt! Ik ben ervan overtuigd dat ik je kan helpen je zichtbaarheid te vergroten met jouw onderscheidendheid.

Aandacht besteden aan je persoonlijke ontwikkeling en het profileren van de expertise van de medewerkers heeft effect op het sterker voelen van de medewerkers & het beeld dat je van je organisatie of bedrijf neerzet. Zo versterk je direct je positie in de markt en van jezelf.

Daar heb ik een specifiek programma voor: ‘Profileer je expertise en versterk je positie in de markt.‘ Is het iets voor jouw medewerkers? Of wil je zelf de volgende stap zetten?

Stuur mij een pb voor meer informatie.

fullsizeoutput_a114

10 SUPER WAARDEVOLLE KANSENTIPS 

Als ondernemer en vakdocent werk ik met klanten die voor een stap staan in hun carrière, in hun leven of met hun bedrijf. Ze willen ontwikkelen, groeien, meer zichtbaar zijn en zoeken naar kansen als versneller van succes.

In augustus ben ik 50 geworden, een bijzonder jaar waarin zo veel is gebeurd, vol mooie kansen en zelfs een award.  Deze foto is spontaan genomen vanwege mijn sterrenbeeld. Ik herken me er ook in.

Het beste uit mezelf halen, hulpvaardig zijn, het benutten van kansen, een duidelijke missie, verlangen naar elegantie en stijl, liefdevolle adviezen geven aan mensen waar ik graag mee werk, zodat zij ook het beste uit zichzelf halen. Mijn creativiteit van denken in details, de gelaagdheid en het liefst origineel werken geeft me de energie en drive die ik nodig ben om door te groeien.

Maar een leeuw is geen leeuw als zij niet gevoelig is, demanding (mooi woord), van aandacht houdt, graag wil schitteren ;-). Heb jij dat ook? Wat is jouw sterrenbeeld? Herken jij ook bepaalde eigenschappen van jezelf?

Ik gun jullie ook kansen en zichtbaar succes. Daarom heb ik 10 super waardevolle kansentips voor je uitgewerkt. Je leest ze hieronder.

lees verder ›

tip 1 Sta er voor open 
Ben je op zoek naar nieuwe ideeën voor je bedrijf, onderscheidende producten die je wilt aanbieden of doelen die je wilt stellen? Nieuwe opties zijn soms dichterbij dan je denkt, mits je er open voor staat. Natuurlijk is het goed je te focussen, maar een te grote focus sluit je soms af voor nieuwe ideeën en kansen. Oefening: luister om je heen, sta open voor ideeën waar medewerkers mee komen.

tip 2 Brainstorm & deel jouw spetterende plan
Zit je in een business-netwerk, ga eens met collega-ondernemers brainen over je ideeën en plannen. Maak een mind-map om je plannen in kaart te brengen. Reken maar dat je  collega-ondernemers een prachtige toevoeging heeft.

tip 3 Positioneer jezelf als expert
Geloof in je waarde en kracht. Deel je expertise. Deel je kennis, bv in de vorm van een blog, een artikel op linkedin, webinars, social media, video’s. Hierdoor creeer je vertrouwen als expert en werkt positief op je zichtbaarheid.

tip 4 Laat zien waar jij voor staat
Je kunt een mooie missie of boodschap hebben met je bedrijf, je werk of functie, maar als je het niet uitdraagt, weet niemand het. Opvallen is niet opscheppen, maar laten zien wat jij voor de ander kunt betekenen.

tip 5 Waar ligt jouw kracht?
Focus op je kracht en talent, doe wat jouw specialiteit is en focus daarop. Laat je niet verleiden tot opdrachten die niet aansluiten bij je missie.

tip 6 Weet wat je voor je klant oplevert
Dat is je meerwaarde. Jouw klant gaat met je in zee op basis van jouw meerwaarde. Wat los je voor je klant op? Waarom komt hij of zij bij jou, welk product koopt je klant en waarom? Benoem in je berichten wat het je klant oplevert. Andere potentiële klanten zullen zich hierin herkennen.

tip 7 Bouw aan je netwerk
Je hebt ambassadeurs nodig die jou aanbevelen. Werk aan een duurzame relatie met je klant. Voeg ze toe aan je netwerk op linkedin. Ook zij hebben een netwerk die voor jou kan werken.

tip 8 Durf de leeuw te zijn
Denk positief, heb doorzettingsvermogen, creativiteit om te ondernemen en de moed om uit je comfort-zone te gaan. En doe alles met aandacht en zorg. En net dat beetje meer.

tip 9  Kleding maakt het verschil
Om serieus genomen te worden, moet je jezelf ook serieus nemen. Dat geldt voor de inhoud, maar ook voor de buitenkant. Door aandacht aan jezelf te geven, vraag je ook aandacht voor jezelf. Je kunt een mooie boodschap hebben, maar als je het niet uitdraagt, weet niemand het. De manier hoe jij eruit ziet heeft namelijk effect op jou, de ander en op je carrière. Door je eigenheid en deskundigheid uit te dragen, je onderscheidend en krachtig presenteren, maak je het verschil en zo groei je verder met je bedrijf of in je carrière en ga je voor zichtbaar succes.  

tip 10 Gewoon doen!
Als je voluit onderneemt, gaat voor je passie, je durft te onderscheiden, uit je comfort zone gaat en gewoon doen! Dan kan het niet anders of het levert heel veel mooie kansen op.

Toi toi & enjoy.

Marcella

98QMmH9mTQOGL4GUETSQ4w

Wil jij een minder saaie outfit?

In mijn vorige stijlartikel heb ik jullie uitgelegd hoe je kledingkast is opgebouwd, namelijk met basisstukken en parels. Deze keer gaat het over accent- en basiskleuren.

Kleur dragen mag deze herfst en winter. De collecties zijn rijk aan kleur, hebben prachtige details en zijn van mooie materialen vervaardigd. Diversiteit en identiteit zijn de sleutelwoorden voor dit seizoen als het gaat om de trends op modegebied. En dat sluit perfect aan bij de ontwikkelingen in de maatschappij. Je eigen identiteit uitdragen met wie jij bent, wordt steeds belangrijker. Mijn VIP-dagen zijn daarom ook heel succesvol voor vrouwen die willen groeien in uitstraling en zichtbaarheid en laten zien waar ze voor staan.

lees verder ›

 

Schermafbeelding 2019-09-11 om 02.51.57
trendbeeld Christine Boland

De kleuren voor komend seizoen worden door Textilia onderverdeeld in winterkleuren Vrouw Klassiek en winterkleuren Vrouw Trendy. Hier de winterkleuren Klassiek.

IMG_8734

Waarbij de één meer donkerte laat zien met lichte accenten en de ander, de trendy kleuren, meer frisheid en iets fellere kleuren. De trendkleuren zijn onderverdeeld in basis- en accentkleuren.

Schermafbeelding 2019-09-11 om 02.52.21

Wat is het verschil tussen basis- en accentkleuren? 

Basiskleuren
De basiskleuren in de trends zijn de kleuren die wat minder opvallend zijn. Het zijn de kleuren die je draagt voor jassen, pakken, colberts, rokken en bijvoorbeeld schoenen. Ze zijn minder modegevoelig en tijdlozer.

Accentkleuren
De accentkleuren verfraaien, verlevendigen de outfit en maken je uitstraling meer dynamisch. Met deze kleuren voeg je een stuk eigenheid & identiteit toe.

Maar kleur alleen is niet de enige manier om je eigen stijl uit te dragen & je optimaal te presenteren. Daarvoor is het maken van bewuste keuzes in kleding heel belangrijk. Kleding is namelijk een heel sterk communicatiemiddel. Daarvoor werk ik met de elementen van kleding contrast, kleur, vorm, stof en accessoires waarbij je rekening houdt met eigenheid, innerlijk, context, ambitie en uiterlijk. Mixen & matchen, net zo lang tot de verhoudingen kloppen en jij laat zien waar je voor staat voor iedere gelegenheid, waar je ook bent.

Voeg naast je basiskleuren accentkleuren toe voor een levendige uitstraling. Wil jij een boost in je uitstraling en leren hoe je kledingoutfits kunt mixen & matchen? Meld je dan aan voor de exclusieve VIP-dag intensive.

Er is nog één mogelijkheid dit jaar, op 15 november.

ps deze prachtige enkellaarsjes in een heldere accentkleur zijn van Johan Hemrica Concept Store.

835D4BEA-822A-4D72-A404-62A088D9B418

Heb jij een duidelijke missie?

Inmiddels mag ik mij een 50-er noemen. Jong en dynamisch. Het voelt toch een beetje anders. Best wel, ondanks dat er natuurlijk helemaal niets verandert. Het geeft me een krachtig gevoel. Ik sta er veel bewuster in.

Ik heb een heel mooie missie en die voelt nog sterker om uit te dragen. Dit omdat ik zelf weet hoe onzekerheid mij altijd in de weg heeft gestaan stappen te durven zetten, zichtbaar te durven zijn, door te durven groeien, mijn hoofd boven het maaiveld uit te steken en ga zo maar door. Ondanks dat ik altijd gek was op kleding, mode en stijl.

Dit gaat over een stuk ‘eigenwaarde’ om je kwetsbaar op te stellen en door te kunnen groeien.

lees verder ›

Heel veel vrouwen doen zichzelf nog te kort, dragen niet de kleding waarin ze zich optimaal presenteren en er prachtig, krachtig en sprankelend uitzien. Dragen niet de kleding waarmee ze hun expertise uitdragen, waarin ze laten zien waar ze voor staan.

Je kunt een mooie missie hebben, maar als je het niet laat zien weet niemand het. Ik zie in het werkveld heel veel comfortable, casual kleding, trendy items, leuke printjes, zachte stoffen. En wat ik daarnaast ervaar in het Noorden, is een stuk bescheidenheid. ‘Doe maar gewoon, ze nemen me maar zoals ik ben.’  We wonen immers in Friesland. Maar HOE zien we dan wie je bent? Jezelf laten zien, profileren is niet opscheppen, maar positief zichtbaar maken waar jouw talent en kwaliteiten liggen en je optimaal presenteren. Want eigenlijk willen ze ook graag opgemerkt worden, er stylish, vrouwelijk en krachtig uitzien. Maar weten ze niet HOE.

Ik wil bijdragen aan het zelfvertrouwen en de stijl van vrouwen. Investeer in jezelf, kleed je geweldig en maak het verschil. Jij bent het waard stijlvol zichtbaar te zijn.

Durf jij de eerste stap te zetten? Op 27 september geef ik de masterclass Stijlvol Zichtbaar. 

fullsizeoutput_5692

Wat zijn jouw parels in je kast?

Vaak hoor ik: ‘Marcella, jij hebt zeker een uitgebreide garderobe? Dan moet je wel een inloopkamer hebben?’ Niets is minder waar. Ik heb twee Ikea kledingrekken en één kast en weet je waar ze staan? Op de overloop, op zolder, niet gedacht hè?!

De plek is op zich niet belangrijk, hoewel een inkoopkamer natuurlijk wel op mijn bucket-list staat, maar de inhoud, daar gaat het om! Een goede balans van kleding die jouw persoonlijke stijl uitdraagt, die past bij je levensstijl, die past bij wat je uit wilt stralen, je ambitie en wie je bent.

lees verder ›

Daar heb je ‘overzicht en balans’ voor nodig, dan pas geeft je garderobe je rust én inspiratie.
Balans en overzicht in je kledingkast bouw je op. Die heb je niet van de één op andere dag.

Voor het opbouwen van een ideale garderobe heb je basisstukken en parels nodig.

Maar wat zijn nu basisstukken en parels?

De basisstukkenzijn het fundament van je garderobe. Ze zijn nodig om goed te kunnen combineren. Het zijn de items die langere seizoenen meegaan, van goede kwaliteit zijn en met een perfecte pasvorm. De kleuren van basisstukken zijn vaak ook basiskleuren. Een basiskleur is een kleur die zo neutraal is en rustig. Het zijn de saaiere kleuren, die een neutrale achtergrond vormen waartegen een accentkleur mooi uitkomt. Ze kunnen ook heel stijlvol zijn. Ze zijn zeer geschikt voor jassen, pakken, jacks, broeken, rokken, colbertjes en schoenen.

Voorbeelden van basiskleuren: 
Grijs – Zwart – Donker blauw – Donker groen – Beige – Donker bruin – Donker rood
Wit voor overhemden & T-shirts

Tegenwoordig krijgen de basisstukken steeds meer kleur en daar ben ik heel blij om, ook voor de heren.

Als je alleen basistinten en basisstukken draagt, wordt de uitstraling wel een beetje saai. Je kunt een accentkleur toevoegen waarmee je je uitstraling verlevendigt. Dat kan ook heel bescheiden. Zelfs een bescheiden uitstraling kan sprekend zijn.

En dan nu de parels. Ik ben gek op parels in mijn kast. Het liefst heb ik alleen maar parels in mijn kast, maar dan wordt het combineren heel lastig.

Wat zijn de parels in je kast? Parels zijn geen basisstukken. Parels zijn de succestoppers, de unieke items, de gekke dingen, die ene bijzondere blouse met die geweldige print, de hele mooie designeritems, de items die onderscheidend zijn, kortom de pareltjes die een outfit persoonlijk en uniek maken.

TIP:     Parels maken je kleding bijzonder en je uitstraling uniek en persoonlijk. 

Neem eens tijd voor je kledingkast en ontdek de parels in je garderobe! Ik heb een geweldig, effectief en super waardevol stappenplan gemaakt voor je. Een 5-stappenplan met werkbladen, informatie en tips die je nog niet eerder hebt gehoord. Het is de start van een persoonlijke unieke garderobe en geeft je direct rust en inspiratie.

Kijk maar eens wat het inhoudt.

Volg je mij al op instagram? Dat is mijn inspiratiekanaal voor jullie.

stek-terras

Er is niets leukers dan mensen kijken op het terras. Maar is dat gepast? Wat zijn nu de terrasregels?

Afgelopen donderdag werd ik door de Omrop Fryslan Muzyk in Bedriuw geïnterviewd over de regels op het terras. Via deze link kun je het alsnog afluisteren [10.00 – en 11.00 uur op 48:23]
‘Etiquette-expert’ Marcella Veldhuis was de introductie. Dat is nog eens wat. Een prachtige omschrijving.

Ik heb een stijlburo, ik ben stijlinspirator, spreker en docent Kleding als taal, expert in kledingcommunicatie, stijl en zichtbaarheid. Maar nieuwsgierig als ik ben, heb ik me verdiept in de regels op het terras. Er zijn een aantal ongeschreven regels die je vaak wel kent, maar welke ook makkelijk vergeten worden.

Je maakt vaak je eigen regels. Regels waar iedereen een mening over heeft. Joh, dat doe je toch niet op een terras? Of, dat moet toch kunnen? Maar als je er eens rustig over nadenkt, betrap je jezelf er ook wel eens op dat het misschien anders had gekund.

Dit mooie terras op de foto is Stek, een uniek plekje in de stad aan het water en naast de brug. Ik fiets er elke dag langs en kom er graag. Foto LiefsuithetNoorden.

De 10 regels om het terrasbezoek zo aangenaam mogelijk te maken:

 • Geen stoelendans of verbouwing
  Dit heb je vast wel vaker gezien. Er komt een gezellige groep mensen en er staan slechts 3 stoelen bij een tafel. De andere 3 zigzaggen over het terras op zoek naar vrije stoelen.
  Beter: vraag aan de bediening of het OK is als je de stoelen verplaatst. Ook de stoelendans zie ik geregeld. Aan de andere kant van het terras staat ook een gezin te wachten op een tafeltje. Zodra er een tafeltje vrij komt, gaan de beide gezinnen zo snel mogelijk naar de plek. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Tip: vraag aan de bediening of er een tafeltje vrij komt op korte termijn en of je daar kan gaan zitten. 
 • Maak oogcontact. Knip, knip, YO, Hee daar, Joehoe, niet doen! Probeer oogcontact te maken met de bediening om je bestelling door te geven. Op een vol terras mag je best een beetje geduld hebben. Na 5 minuten kun je altijd even naar de bediening lopen om te vragen of ze zo de bestelling kunnen opnemen. Jij bent klant, maar houd respect voor elkaar. (Klant)vriendelijkheid geldt ook voor de gasten
 • Niet te luid. Er is niets leukers dan mensen kijk op een terras. Zelf doe ik niets liever. Iedereen is uniek, ik zie zo veel moois, hun stijlen, uitstraling, diversiteit, culturen, echt genieten. Praat zachtjes en wees voorzichtig met hetgeen je over mensen zegt die voorbij lopen. Misschien dat je buurman de persoon wel kent. Hoe genant! Wil je vol zelfvertrouwen langs het terras lopen in stijlvolle kleding waarin je je mooi, goed en zelfverzekerd voelt, kijk eens of de masterclass Stijlvol Zichtbaar iets voor jou is. Er zijn nog 2 plekjes vrij.
 • Bel privé Loop even van het terras om je gesprek te voeren. Dat wordt nog vaak vergeten.
 • Voel hoe de wind waait. Het is heel vervelend als je lekker zit te eten en er rook in je mond en eten waait. Kijk en voel hoe de wind waait en ga even verzitten. Of vraag de ander of hij of zij er last van heeft. Dat scheelt ergernis.
 • De meest mooie selfies en foto’s maak je op een terras met een glaasje of kopje. Maar ….. kijk even of er geen andere mensen op staan of vraag of het OK is.

fullsizeoutput_943e

lees verder ›
 • Heren, met ontbloot bovenlijf op een terras gaan zitten doe je niet. Zelfs als je een geweldig lichaam hebt en je het graag wilt laten zien, is het strand of zwembad een betere plek. Trek even een shirtje aan, dat is aantrekkelijker dan tegen een bezweet lichaam aan te kijken.
 • Etaleer je blote voeten niet op een andere stoel. 
 • Voorkom valpartijen. Ik heb een prachtige business tas met hengsel en als ik vervolgens op terras ga zitten, zet ik mijn tas naast de stoel. Niet handig ben ik wel achter gekomen! Je wilt niet dat de bediening door jouw tas ongelukkig valt. Dus zet je tas onder de stoel, daar heeft niemand last van. Een een buggy of rolstoel kan op de plek van een stoel.
 • Na een gezellig terrasbezoek met een groep is het praktisch als 1 persoon betaalt. Stuur  een tikkie naar elkaar. Wel zo waardevol voor de bediening. En rondt het bedrag gezellig af, zodat je laat zien dat je tevreden bent. Een fooi is de waardering voor de medewerkers.

Maar bovenal ga lekker genieten, want terrassen zijn geweldig! Geniet van je gezelschap, de sfeer, mensen kijk en vrij zijn. En het mooie is, ik zie dat er nog heel veel werk te doen is voor mij. Er zijn heel veel mensen die nog niet bewust zijn dat kleding onderdeel is van hoe je jezelf presenteert. Veel Noorderlingen mogen zich zelf best nog iets stijlvoller op de kaart zetten.

En heb je daar wat hulp bij nodig? Let me know.

fullsizeoutput_7da9

Fabulous 50, hoe doe ík dat?

50 worden geeft een heel andere kijk op je leven. Het is het moment om stil te staan bij wie je bent, waar je staat, wat je missie is, je stijl en waar je gelukkig van wordt. Het gaat verder dan alleen maar het getal 50. Het is een nieuwe fase in mijn leven. Een moment om bewust naar mezelf te kijken. Hoewel ik er wel behoorlijk aan moet wennen.

Van 49 naar 50 is toch een ander gevoel. Op 14 august is het zover! Hoe zou het zijn? Vorige week had ik jullie beloofd een inkijkje te geven in hoe ik vast hou aan een positief zelfbeeld. Als eerste kan ik jullie vertellen dat ik heus onzekerheden heb. Ook mijn lichaam verandert behoorlijk. Het wordt steeds ronder, ben van maat S naar M gegaan (en ja dat is nog steeds super slank, I know). Grijs was ik al :-)

lees verder ›

Een echte taille heb ik nooit gehad, mijn schouders zijn breder dan mijn heupen met weinig taille, een atletisch figuur. Maar het lijkt nu alsof mijn taille steeds hoger komt te zitten. Mijn buikje wordt iets slapper en voller en ik merk het ook aan mijn voller wordende decolleté. Hoewel sommige vrouwen misschien zullen zeggen, joh, dat is toch mooi?! Voor mij is het wennen en zie ik mezelf ook veranderen in de spiegel.

fullsizeoutput_8a90

Maar ik zie ook mijn rechte schouders, de sprankeling in mijn ogen, mijn lach, de lijntjes die mij een volwassenere uitstraling geven. Mijn passie voor mijn werk, mijn liefde voor mijn gezin. Daar ben ik heel wijs mee. Mijn zelfbeeld zit in de keuzes die ik maak, in mijn missie die ik leef.

Zo heb ik heel bewust 2 jaar geleden mijn baan in loondienst opgezegd. Maar oh wat was dat moeilijk. Nu 2 jaar later heb ik nog steeds geen spijt van die beslissing. Ik kom meer tot mijn recht, groei in het ondernemerschap (want eerlijk, dat moet je echt ontwikkelen), ik ben zo gelukkig dat ik die stap heb durven zetten. Iedere dag opnieuw! Het missen van collega’s gaat overigens niet over. 

Daarbij ken ik mijn eigen stijl en weet ik als geen ander hoe kledingcommunicatie en zichtbaarheid werkt en ga ik voor kleding waarin ik me mooi en zelfverzekerd voel. Ik neem daar de tijd voor. Ik maak bewuste keuzes in het aanschaffen van outfits. Ik hou rekening met de context, mijn innerlijk en ambitie. Ik heb me de afgelopen jaren enorm ontwikkeld, ben uit mijn comfort-zone gegaan, ben steeds meer zichtbaar online en offline.

Het meegroeien van mijn stijl, de juiste kledingmodellen is daar een gevolg van. De kleding van eerder paste niet meer bij mij. Je ziet dat mijn stijl mee verandert en ik voor andere pasvormen kies. Erg? Nee helemaal niet. Ik voel me er juist veel beter bij.

Daarnaast gebeuren er om je heen ook verdrietige dingen en weet ik ook dat niet iedereen het even makkelijk heeft, dat de een meer op zijn bordje krijgt dan de ander. Daarom probeer ik te genieten van kleine dingen in het NU. Want van ieder klein moment kun je groots op terugkijken.

Dit draagt bij aan mijn welzijn, geluk en positief zelfbeeld:

 • ik ben trots op de 3 mannen in mijn leven
 • ik probeer niet te hard te zijn voor mezelf (is moeilijk)
 • ik voel me mooi zoals ik ben
 • uitjes met vriendinnen
 • ik lach graag
 • de momentjes voor mezelf
 • het luisteren naar de vogels in de ochtend
 • werken aan mijn eigen stijl
 • creatief ondernemen
 • al mijn ideeën schrijven in de mooiste notebooks (ik ben er gek op)
 • het lezen van een mooi tijdschrift of boek
 • mezelf goed verzorgen, iedere 6 weken zit ik bij de kapper (niet om te kleuren maar wel om te knippen)
 • shoppen in mooie boetieks of vintage parels ontdekken
 • mixen & matchen van kleding
 • ik kleed me graag mooi
 • een beetje make-up van Jane Iredale doet wonderen en scheelt direct een paar jaar
 • ik heb gekozen voor mezelf en mijn bedrijf, hoe spannend en onzeker die beslissing ook was
 • mijn nagels lakken, ik durf direct mijn handen te laten zien
  (vroeger beet ik mijn nagels arghhh en gebruikte mijn moeder Bitex om me ervan af te krijgen)
 • bewust genieten van een kopje cappuccino op een gave locatie
 • op zondag brunchen met mijn gezin (eh ontbijt voor mijn zonen)
 • dansen op feestjes
 • competitie-avonden met mijn tennisteam
 • ik zie zo veel moois om me heen, daar kan ik echt van genieten
 • complimentjes uitdelen
 • wat voor een ander kunnen betekenen
 • een paar mooie bloemen in een vaas

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Tip voor jou: Maak een lijstje waar jij goed in bent, wat je mooi vindt aan jezelf, waar je van geniet, waar je gelukkig van wordt. Die lijst wordt vast heel lang. En als je dan even onzeker bent, vertel jezelf wat je zo mooi aan jezelf vindt. Elke dag.

En heb je een zetje of hulp nodig, of je wilt weten hoe jij je optimaal kunt presenteren en welke kleding écht bij jou past? De masterclass Stijlvol Zichtbaar op 27 september is een mooi begin.

IMG_2527

Help, waar is mijn taille gebleven?

Onlangs raakte ik tijdens een netwerkbijeenkomst in gesprek met Ria. Ria is teamleider bij een overheidsinstelling. In haar werk is zij een teamplayer, doelgerichte sociale leider en het visitekaartje van de afdeling en organisatie. Ze merkte dat ze in een veranderproces zat. Steeds kwamen er vragen bij haar op: Wie ben ik? Wat is mijn ambitie in mijn werk? Welke stap wil ik maken? Welke beeld past daarbij? Waar is mijn energie? Mijn lichaam verandert zo enorm nu ik bijna 50 ben?  Welke kleding past daarbij? Hoe kan ik er representatief en professioneel uitzien? Vragen waar Ria onzeker en onrustig van werd, want ze wist eigenlijk niet HOE.

lees verder ›

Veel mensen hebben een negatief zelfbeeld. Misschien wel meer dan 80%. Je bent perfectionistisch en voelt dat je iets niet goed genoeg kunt, je vindt jezelf te dik, anderen hebben veel meer energie, je vraagt je af of je wel aardig genoeg bent, of je niet te weinig sport, of je je wel kleed zoals je gezien wilt worden. Steeds als ik een kledingstuk aantrek dan zie ik weer die hobbeltjes, die rondingen, die taille die er niet meer is. Al die gedachten geven je geen positief zelfbeeld, je wordt er niet echt blijer en zekerder van.

Nu hebben we allemaal op zijn tijd deze gedachten, maar als die gedachten iedere dag terugkomen, zorgen ze ervoor dat je je niet sprankelender gaat voelen. Het maakt je onzekerder en kwetsbaar. En hierdoor kun je niet floreren in je werk, laten zien waar jij voor staat, je vol zelfvertrouwen presenteren of met enthousiasme een klus klaren of nieuwe klanten naar je toe trekken als ondernemer. En zeker niet de inspirerende teamleider zijn die je graag wilt zijn.

Ria heeft inmiddels een masterclass gevolgd en is zich bewust van haar persoonlijke charme, welke kledingmodellen bij haar veranderende figuur passen en heeft een heel andere kijk op haar garderobe gekregen. Ze voelt zich anders, zelfverzekerder, haar energie begint weer te stromen.  Dit was de eerste stap, en als ik Ria mag geloven wil ze binnenkort verdieping om nog meer haar kwaliteiten uit te dragen in kleding en uitstraling.

Bewustwording is essentieel als jij je goed, mooi en zelfverzekerd wilt voelen. Op 27 september kun jij de eerste stap zetten naar een stuk bewustwording van je persoonlijke charme tijdens de Masterclass ‘Stijlvol Zichtbaar’. Ben jij er bij? Geef je snel op, er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

Ben je nieuwsgierig hoe ik dat zelf doe? In mijn volgende artikel zal ik je daar meer over vertellen. Want als je bijna 50 word, staat je lijf ook op zijn kop.

Marcella_Stijlinspirator_MG_7479

5 SUPERTIPS voor jouw perfecte zonnebril

De zon schijnt, de terrassen zijn gevuld en de mooiste zonnebrillen komen uit de tas. Maar wat is nu jouw perfecte zonnebril? Een zonnebril draag je niet alleen om je ogen te beschermen tegen de zon. Een zonnebril draagt bij aan je uitstraling.

Wil jij je outfit stylish maken? Is een zonnebril voor jou een statement om jezelf onderscheidend te presenteren? Gebruik je je zonnebril tijdens boottochtjes op het water? Of moet hij gewoon je ogen goed beschermen? Allemaal redenen om een bewuste keus te maken. Houd hier rekening mee bij het kopen van jouw perfecte zonnebril.

Kies daarom een zonnebril die je geweldig staat, past bij wie je bent en wat je uit wilt stralen.

IMG_3748

5 PROFESSIONELE SUPERTIPS VOOR JOU:

 1. Kijk welke zonnebril het mooist bij jouw gezichtsvorm past.
 2. Kies de juiste kleur zonnebril. Hij mag een mooie match zijn met je haar en huid.
 3. Bedenk wat je uit wilt stralen.
 4. Ga voor jouw persoonlijke unieke stijl.
 5. Bedenk waarvoor je de zonnebril gaat dragen.
lees verder ›

Tip 1 KIJK WELKE ZONNEBRIL HET MOOIST BIJ JOUW GEZICHTSVORM PAST
Deze tip is heel belangrijk. Je gezichtsvorm is bepalend voor het model van je zonnebril. Ieder gezicht heeft een bepaalde vorm. Kijk eens goed in de spiegel en let eens op de vorm van je gezicht. Mijn tip voor jou: teken je gezicht op papier, dan word je bewust van de vorm. Waar is je gezicht het breedst? En waar het langst? Zie je rechte lijnen of juist ronde lijnen?

Rond
Een iets vierkanter model zorgt voor harmonie. Als je optisch meer lengte creëert, breng je balans aan in het gezicht. Een ronde zonnebril maakt het gezicht ronder. Dat is minder mooi.

7a651520785fe1ab4892c1ca0c94b1be

Vierkant
De vorm van het gezicht is rechter en de lengte en het breedste deel van het gezicht zijn (bijna) even lang. Belangrijk is het om een zonnebril te kiezen met zachtere rondere lijnen, dat maakt je uitstraling zachter. De aviator oftewel pilotenbril is een perfect model voor je gezichtsvorm.

55bb94cfb40399d54b18e30a6ab8aa9a
Langwerpig
Jouw model gezicht is langer dan dat het breed is. Je voorhoofd en kaaklijn zijn breder. Een vlindermodel staat je mooi of de klassieke chanelbril is een topper.

7c7020475b0a465efaa870a357c2935b

Hartvormig
Een hartvormig gezicht is aan de bovenkant breder en bij de kin smaller. Door een model te dragen met rondere lijnen breng je balans aan je uitstraling. Een recht breed groot model montuur van je zonnebril zorgt ervoor dat je gezicht aan de bovenkant breder oogt en is minder mooi. Een zonnebril die iets meer naar onder en buiten wegloopt (rond) werkt heel goed. Vaak is een verfijnd model mooi bij deze vorm.

54dae04d8918809405c51e4e90c8c7b8

Ovaal
Dit is de meeste ideale gezichtsvorm om de meest prachtige classy zonnebrillen te dragen. Dus hou je ervan, ga helemaal los met jouw mooiste bril! Ze staan je geweldig!

205fb9fabe85e9739f68f5de54303b57

Tip 2 KIES DE JUISTE KLEUR
Je haar en huidskleur zijn bepalend voor de keus van je zonnebril. Heb je een lichte huid met een lichte haarkleur, dan zul je zien dat een bril in een lichtere kleur heel mooi staat. Kies je voor donker, dan breng je contrast aan in je uitstraling en wordt je bril de eyecatcher en je uitstraling krachtiger.

Bij een donkere huidskleur en donker haar is een iets donkerder model heel fraai. Ook metalen monturen staan je prachtig. Soms kan donker iets harder maken, kies de bril die jou het mooiste staat! Zie je hoe donker deze is voor mij? Je ziet bijna alleen maar bril!

Kijk goed of goud, zilver of rosé flatteert bij jou. Ga je voor een heldere kleur, dan wordt je uitstraling levendiger. Voor een goed advies over de juiste kleuren adviseer ik je een afspraak te maken met een imageconsultant.

Extra tip: Ben je een natural grey beauty in koele kleuren, dan is beige/zandkleur in je bril (en kleding) minder fraai. Ga dan voor zilver, blauw-, grijstinten, roze of rosé.

Tip 3 BEDENK WAT JE UIT WILT STRALEN?
Als je bedenkt dat een groot deel van de eerste indruk gebaseerd is op uitstraling, kun je gerust stellen dat kleding (en accessoires) veel invloed heeft.

‘Ja maar, het gaat toch om wie ik ben, niet om wat ik aan heb?!’ is een veelgehoorde opmerking. Ja, dat is waar het om gaat: hoe kan een ander zien wie je bent? De ander ziet alleen de buitenkant, terwijl jouw ‘wie ben ik’ gaat over je binnenkant. Hoe kun je dan in je uiterlijk laten zien wie je innerlijk bent, zodat de ander een juiste indruk van jou krijgt? Wees je bewust van het effect van kleding en in dit geval je mooiste zonnebril, voor (meer) zichtbaar jezelf.

Dus wil je zichtbaar jezelf zijn? Stel jezelf de vraag: Wie ben je? Wat is jouw identiteit, waar ga je naar toe? Wat is jouw doel met je bedrijf of carrière? Welk beeld past daarbij? Zelfs een zonnebril voegt dat toe.

CellaBella-hoofdband-taupe-dots-01

Als je dat doet en vertaalt naar je uitstraling, word jij meer zichtbaar jezelf.

Denk je nu, daar wil ik meer over weten? Informeer naar de mogelijkheden.

Tip 4 GA VOOR JE PERSOONLIJKE UNIEKE STIJL
Je persoonlijke stijl is heel persoonlijk. Ieder heeft een voorkeur voor een bepaalde stijl. Om je persoonlijkheid tot uitdrukking te laten komen in de kleding die je draagt, ga je op zoek naar jouw unieke stijlpersoonlijkheid en vertaal je dat naar je kleding, uitstraling en accessoires.

Dit geeft je houvast in de keuzes die je maakt. Vaak zie je een combinatie van twee of drie stijlen afhankelijk van de context. Je eigen stijl ontdekken is een waardevolle aanvullen van het versterken van je uitstraling.

Tip 5 BEDENK WAARVOOR JE DE ZONNEBRIL GAAT DRAGEN
Tegen het licht en de zon
Wil je een zonnebril dragen die je ogen goed beschermt bijvoorbeeld tijdens het autorijden, kijk dan goed naar de UV-bescherming en ga niet alleen voor een trendy zonnebril. Dat geldt ook als je veel op het water, in de sneeuw zit, dan is goede bescherming voor je ogen een absolute noodzaak.

Als trendy fashionstatement
Ben jij iemand die de trends volgt en met je bril een statement wilt maken? Bekijk dan de nieuwste trends en ga voor het meest trendy model, pak je podium en look amazing.

Voor rust aan je ogen
Als je vermoeide ogen hebt, je bent verdrietig of je hebt de hele nacht gestudeerd of gefeest, dan geeft een zonnebril met donkere glazen rust aan je ogen.

En wist je dat door het dragen van een zonnebril je je ogen beschermt tegen knijpen en dus tegen vroegtijdige rimpeltjes en veroudering. Dat is dan weer mooi meegenomen.

Voor werk of privé
Afhankelijk van werk of privé houd je rekening met de uitstraling van je bril. Lees tip 3.

IMG_0348-lookbook-test1

Als je rekening houdt met deze tips, dan ga jij voor jouw perfecte zonnebril!
LOOK AT YOU! 

foto’s Pinterest: givemeglamourplease.blogspot.com
Waar koop je je perfecte zonnebril in Leeuwarden:  o.a. Post & Everaarts

Marcella, ik wil me zelfverzekerder kleden en met karakter. Hoe doe ik dat?

Onlangs was ik in Bargterheide, Hamburg en Lübeck. Een echte aanrader! Daar sprak ik met de leuke ondernemende vrouw Bineke. Ze is, samen met haar echtgenoot en zoon, eigenaar van een wijngaard. Ze vertelde over hun plannen met de wijn, over zichzelf en haar worsteling met kleding. Ze werkt altijd in de buitenlucht, met haar handen en dan moet kleding gewoon praktisch zijn en tegen een stootje kunnen.

Maar ze voelde zich niet zichzelf in haar kleding. Ze werd er onzeker van, worstelde met haar stijl en uitstraling. Ze vertelde dat ze door niet te weten wat nu bij haar past, ze geen plezier beleeft aan haar huidige garderobe, ze daardoor niet graag winkelt en steeds makkelijker wordt. Er hangt van alles in haar kast, maar ze kon zich er niet meer in vinden. ‘Ze nemen me maar zoals ik ben waren haar woorden.’ Eigenlijk verstopte ze zich achter haar kleding. En dat was niet wat ze wilde.

WVqD7e8mRQWC3Ec7Cma53Q Deze grote trui flatteert niet zo goed bij Bineke haar silhouet. 

lees verder ›

‘Marcella, ik wil kleding dragen met karakter, me saver, sterker en zelfverzekerder voelen. Ik wil dat mijn kleding iets over mezelf vertelt ” was de wens van Bineke. En dan ben je in het stijlburo op de juiste plek en ben ik helemaal in mijn sas. Want ik kan haar helpen meer zichtbaar te worden en inzichten geven hoe de buitenkant beter aansluit met de binnenkant door het uitdragen van haar eigenheid in haar unieke stijl.

Zo gezegd, zo gedaan. Twee weken geleden ging Bineke voor een individuele VIP-dag. De dag begon met verdiepende inzichten in kledingcommunicatie, hoe werkt die taal eigenlijk. Daarna gingen we inzoomen op haar eigenheid en kreeg ze een stuk bewustwording over zichzelf. Dat was al zo waardevol, maar toen we visueel aan de slag gingen om haar gouden topics en unieke stijl te ontdekken, werd het alleen maar inspirerender en begonnen haar ogen steeds meer te sprankelen.

Een aantal van haar gouden topcis zijn tijdloze eenvoud en een tikje brutaal, maar wel met een zekere nonchalance. En als je al haar gouden topcis vertaalt naar outfits in haar unieke stijl, dan kan ze alleen maar groeien (en bloeien).

De spiegelsessie was best even spannend, maar gaf direct een mooi inzicht. Bineke kwam binnen met een t-shirt en een comfortabele trui. Een trui die haar silhouet verhulde. Onder de trui, op de foto zit een witte blouse waarmee ik het verschil al aan haar liet zien, maar om zichtbaar te maken wat de trui (niet) voor haar deed, trok ze hem nog een keertje aan.

Door kleding te dragen die past bij je silhouet, creëer je direct balans in je uitstraling. Kijk maar hoe geweldig de blouse met de juiste pasvorm voor Bineke werkt? 
fullsizeoutput_8cb0

Deze blouse van CeesnCo staat Bineke geweldig. Ze heeft er direct twee besteld. Met de duidelijke kraag, opgerolde mouwen, eigenwijs knoopje, straalt ze haar gouden topics uit, een tikje brutaal, tijdloze eenvoud door de witte crispy blouse en met een zekere nonchalance.  Ze voelde zich echt heel vrouwelijk en krachtig.

De mooie natuurlijke minerale make-up van Jane Iredale op een subtiele manier en de touch-up van haar haar gaf nog meer impact op haar uitstraling, WAUW, daar staat wel een vrouw met karakter.

Het shoppen was de kers op de taart. Begeleiding, een onafhankelijk en kritisch oog, met constant de terugkoppeling: “Wat wil je uitstralen? Wie ben je? Past het bij je gouden topics en stijl? Hoe wil je als ondernemer gezien worden als je presentaties gaat geven over de wijn? Hoe wil je je voelen?” Kleding is een belangrijk communicatiemiddel en als je je optimaal wilt presenteren, is het nodig bewuste keuzes te maken.

Dezelfde dag schreef Bineke: “Ik heb al 3 mooie complimenten over het gele jasje gekregen. Ik had echt een topdag bij jou. Het heeft me heel goed gedaan.”  Dat was nog maar het begin, want bij terugkomst in Bargterheide schreef ze: “Lieve Marcella, we zijn weer terug in Bargertheide. Ik heb al de tasjes met mooie kleren, oorbellen, make-up etc. uitgepakt. Ik ben er heel gelukkig mee. Ik heb alles aangetrokken en Piet geshowd.  Hij vindt het ook fantastisch. Het doet me heel goed. Het was super met en bij je. En dank je voor de uitgebreide reader, dat wordt mijn ‘bijbeltje’.”

Haar wens is uitgekomen. Als ze straks een presentatie gaat geven over de wijn voelt ze zich zelfverzekerd en saver! Ze draagt haar eigen unieke stijl uit en de witte blouses gaat ze gewoon dragen naar de wijngaard. Ze zitten heerlijk, kunnen heet gewassen worden en met opgestroopte mouwen zijn ze heel praktisch. Maar eerst gaat ze sprankelen met haar nieuwe oranje jurk op het dansfeest van haar zoon- en schoondochter in augustus.

Look at her! fullsizeoutput_8cbc

Wil jij ook werken aan je uitstraling? Ben jij toe aan de volgende stap? Op 27 september geef ik de inspirerende masterclass ‘Stijlvol Zichtbaar‘. En jij kunt erbij zijn.

IMG_7454

Past jouw jasje nog wel?

Ik werk heel graag met een metafoor om de impact en kracht van mijn werk te verduidelijken. Het is een prachtige manier om een inzicht te delen & vrouwen te motiveren hun vleugels uit te slaan door te laten zien waar ze voor staan. Vandaag heb ik een heel waardevol en zeer herkenbaar verhaal van een fysio die voor een stap staat in haar carrière.

Van een ambitieuze vrouw kreeg ik een geweldige mail over haar jasje.

lees verder ›

“Beste Marcella,

Met plezier lees ik je artikelen. Graag deel ik een stukje van mezelf met jou. Jij inspireert mij en misschien kan ik jou een beetje inspireren.

Sinds een paar maanden volg ik een opleiding tot leefstijlcoach. (Ik ben nu werkzaam als hand- en fysiotherapeut). Als metafoor gebruik ik dat mijn jasje als fysio niet meer zo lekker zit, deze is oud geworden, een beetje faal ook. Ondanks dat ik het jasje al eens opnieuw gekleurd heb met textielverf.

Tijdelijk knapte het jasje daarvan op maar ik kwam er snel achter dat ik toch echt een nieuw jasje nodig had. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar het nieuwe jasje is gevonden. Ik was op slag verliefd op het jasje. Echt lekker zit deze nog niet, het jasje voelt nog nieuw aan, een beetje onwennig, een beetje stug, de zakken vind ik nog niet blindelings.

Met andere woorden: mijn nieuwe jasje (leefstijlcoach zijn ) moet in de loop van de tijd nog lekkerder gaan zitten.

Een passende garderobe hoort ook bij de ontwikkeling die ik door maak. Grote vraag voor mijzelf is: op welke manier pak ik dat aan? Zeker nu ik nog zoekende ben naar wat ik uit wil stralen als Leefstijlcoach.”

Dank voor je inspirerende mailings!

Geïnspireerde groet van een in beweging zijnde Daniela 😊”

Is dit ook herkenbaar voor jou? Sta jij er wel eens bij stil of jouw jasje nog wel lekker zit? Letterlijk en figuurlijk? Ben jij toe aan een nieuwe stap in je carrière? Past jouw garderobe nog bij de ontwikkeling die je doormaakt? En weet jij op welke manier je dat gaat aanpakken?

Komende woensdag heb ik met Daniela een inspiratiegesprek om te sparren over haar nieuwe jasje, haar volgende stap. Ik geef haar direct een paar praktische inzichten en tips over hoe ze dat zou kunnen aanpakken en wat ik voor haar kan betekenen.

Wil jij ook een inspiratiegesprek? Stuur een mail Ik bied er in juni en juli maximaal 5 aan. Meld je snel aan, dan hebben wij binnenkort contact over jouw jasje.

Boetiek-Tubino-1_edited-1024x678

‘Voor de vrouw die gezien durft te worden’

In mijn werk ben ik altijd heel nieuwsgierig naar mooie labels die een verrijking zijn voor de garderobe van vrouwen. Hierdoor wordt het kleden een stuk makkelijker. Het ontwikkelen van een duidelijke eigen stijl geeft je heel veel zelfvertrouwen. Kleding laat zien waar jij voor staat.

Veel vrouwen hebben heel veel ballen in de lucht te houden. Ze zijn moeder, hebben een bedrijf, een mooie baan, zoeken een nieuwe uitdaging, zitten net zonder baan, zijn een gezellige vriendin, een luisterend oor, partner, en ook nog zichzelf. Dat kost mega veel energie en tijd. Dat weet ik als geen ander! Dan heb je niet altijd zin om je ook nog te verdiepen in mooie kledingmerken. Dat heb ik vandaag voor je gedaan.

lees verder ›

Tubino is een uniek concept van kokerrokken en jurken voor de vrouw die gezien durft te worden, exclusievere kleding zoekt en vooral gemak wil in haar drukke bestaan. 

Ik volg Tubino al een tijdje. Wat mij opvalt is de mooie eenvoud, het kokermodel met daarbij het materiaal- en kleurgebruik. Waar ik blij van word zijn de bijzondere details, zoals een mooie rits. Want de details maken het verschil.

HOW TO WEAR
Met de kokerrok creëer je je eigen zandloperfiguur.
Eind jaren 40, begin jaren 50 bracht de actrice Audrey Hepburn de kokerrok aan het licht en werd het regelrecht een hit.  Heb je smalle heupen en wil je wel wat meer vrouwelijke rondingen? Dat effect kun je gemakkelijk creëren met de kokerrok.  Show those hips with proud! Je krijgt er een mooi zandloperfiguur van en bovenal kun je de rok het hele jaar door dragen.

kokerrok2
Foto FiftieStore

In het najaar met een panty van 60 denier en in het voorjaar met een lichtere zomervariant (kies eens voor een dessin) of met zongebruinde blote benen. Iedereen is uniek en heeft een eigen stijl, maar de kokerrok past bij iedereen wel in de garderobe!

Voor de urban-girls met stoere sneakers eronder en een baggy sweater. En voor de femme fatales met mooie stiletto pumps, leren jasje en gave top.

Voor een zakelijke look kun je het combineren met een bijpassende verfijnde zijden blouse en/of colbert. Voor een feestje of gelegenheid staat het erg mooi met een zijden top, glimmend sandaaltje en accessoires zoals een clutch en een opvallende ketting. Wanneer je meer voor een stoerdere look wilt gaan, combineer de kokerrok met laarzen en een oversized trui of blouse (wel afhankelijk van je silhouet). Eerst persoonlijk kledingadvies?

De kokerrok is onmisbaar in je garderobe!

Banner-400x222

Kokerrok-Croco-print-Tubino-1-768x1024 Kokerrok-Croco-print-Tubino-4-768x988 Kokerrok-Croco-print-Tubino-5-768x1024 Kokerrok-Croco-print-Tubino-2-300x364 Kokerrok-Croco-print-Tubino-3-768x1024 Kokerrok-Croco-Print-Tubino-768x943
Foto’s Tubino

De ontwerpster van Tubino
Deze vrouw, Selma Duinkerken, is de ontwerpster van Tubino. Zij gelooft dat iedere vrouw mooi en bijzonder is en het maximale uit het leven kan halen. Daar sluit ik me helemaal bij aan. Zelf vind ik het belangrijk dat je daarnaast laat zien waar je voor staat. Waar jij goed in bent, wat jouw talent is, je je optimaal presenteert. Of je nu maat 34 of 50 hebt, jij bent het waard zichtbaar te zijn.

5d3495a9-1394-4d90-91dd-1b277ead0dff

Selma ontwerpt de luxe kokerrokken en jurken van maat 34 tot 52 en je kunt eveneens kleding op maat laten vervaardigen in het atelier. Toen ik deze week Selma een bericht stuurde of ik haar foto’s mocht gebruiken voor dit artikel, kreeg ik direct een uitnodiging om te komen kennismaken. Dus binnenkort rij ik naar Amsterdam en ga ik de showroom bewonderen.

ps Wil jij ook werken aan je uitstraling, stijl en presentatie? Mail mij voor het gratis inspiratiegesprek.

Hoe ik van jaren worstelen in één keer mijn boodschap helder had.

Al jaren was ik bezig met een pakkende oneliner. Een oneliner die mijn hele bedrijfsmissie vertelde. Ik kan je vertellen dat dat behoorlijk wat frustratie met zich mee bracht. Een aantal van mijn klanten en collega-ondernemers hebben dat van dichtbij kunnen volgen.

Wat ooit begon als: ‘Zijn wie je bent’ groeide naar ‘Zichtbaar jezelf als versneller van succes’. Maar wat is succes? Wanneer heb je succes? Omdat ik iemand ben die graag voor 120% gaat, snap je wel dat ik op onderzoek ging hoe anderen succes ervaren. En dat succes heel persoonlijk is. Het gaat voor mij niet direct om financieel succes, maar om goed in je zelf te staan, te doen waar jij gelukkig van wordt en de stappen kunt zetten die jij wilt maken, dat je opgemerkt wordt, serieus genomen wordt. En zichtbaar bent als ondernemer, professional of leidinggevende.

 

lees verder ›

Ik had een hulpvraag uitgezet bij mijn favoriete klanten. Want ik had nog veel meer opties. Daar kwamen de meest mooie reacties op. Van : ‘Marcella ik mis je flair tot nee dat ben jij niet tot ja krachtig’. Ik kwam nog niet veel verder. De moed zakte me in de schoenen.

En wat er toen gebeurde, zette me met beide benen op de grond. Er werd me een enorme spiegel voor gehouden. Dat is best heel eng en komt heel dichtbij, maar wat was het waardevol. Ik kreeg de spiegel voorgehouden van een inspirerend man, de hoofdredacteur van het magazine Epoque, waar ik als stijlinspirator en ondernemer gastschrijver ben. Want ook hem had ik ingeschakeld eens mee te denken.

Het begon zo:
‘Marcella, ik wil daar zeker met je over nadenken, maar wel met het risico dat je me te uitgesproken vindt, of een boodschap geef waar je niet op zit te wachten. Dus; op eigen risico…’

Soms moet je op de plaats rust, je zelf weer op zijn plek zetten en gaan rebranden. Ik laat jullie een stukje lezen van zijn reactie:

‘Daar komt bij: Je bent nu aan het oogsten wat je de afgelopen jaren gezaaid hebt. [Jaaaa, ik was winnares van Vrouw in de Media Award frl, hoe zichtbaar kun je zijn?!] Het komt nu aan op een zachte landing op de plek die je je hebt verworven. Als je je voet van het gaspedaal haalt en al die empowering oneliners dropt, gaat er een veel volwassener en rustiger Marcella in de spotlights staan.’

Dat zette mij direct aan het denken. Pas op de plaats rust, ondernemen met een duidelijke missie. Dat voelde zo goed. Vooral op de plaats rust. Inmiddels heb ik mijn boodschap helder. ‘Laat zien waar jij voor staat.’ Het werkt van beide kanten echt perfect. Marcella stijlinspirator laat zien waar jij voor staat en het is een directe oproep jou bewust te maken en te inspireren jezelf zichtbaar te maken.

Ik ben er zo gelukkig mee. Daarom werk ik ook hard aan het geweldige 3-maandenprogramma ‘Laat zien waar jij voor staat!’ voor vrouwen die zich willen ontwikkelen, in hun kracht willen staan en zichtbaar willen zijn.

Denk je, wauw, dat past bij mij? Meld je aan voor het gratis telefonische inspiratiegesprek, dan bespreken we of het programma bij je past.

fullsizeoutput_866c

3-maandenprogramma Laat zien waar jij voor staat

Het 3-maandenprogramma is speciaal voor vrouwen die zich willen ontwikkelen, willen werken aan hun uiterlijke presentatie, in hun kracht willen staan en zichtbaar willen zijn.

Voor vrouwelijke ondernemers, professionals en leidinggevenden is dit realiteit: jezelf optimaal kleden is lang niet altijd simpel. Het is een uitdaging om je zo te kleden dat je uiterlijke presentatie bijdraagt aan hoe jij gezien wilt worden, zodat je zichtbaar bent voor je ideale klant, je relaties en/of collega’s. Je wilt je vol zelfvertrouwen presenteren en je bedrijf profileren.

lees verder ›

Of dat nu tijdens een offertegesprek is, een netwerkbijeenkomst, in je werk, voor de klas, op een podium of tijdens een teampresentatie die je geeft. Je wilt serieus genomen worden als vakvrouw.

Als je kleding draagt die op en top bij jou past voel je je mooi, sterk en draag je dat uit. Zo laat je zien waar je voor staat, ben je zichtbaar en wordt je serieus genomen.

Het is mijn missie een inspiratiebron te zijn voor vrouwen, het bedrijfsleven en vakcollega’s. En door alle inzichten die ik je ga geven, leer ik jou de taal van kleding en hoe je heel ‘eenvoudig en praktisch’ laat zien waar jij voor staat.

Wil jij ook werken aan je uitstraling, stijl en presentatie? Mail mij voor het gratis inspiratiegesprek.

Ik lig hopeloos in de clinch met mijn garderobe …. Tijd voor actie!

Deze mail ontving ik van de ambitieuze toffe advocaat Katrina Suls. Na jaren hard werken met de focus op inhoud en een zwangerschap was het tijd zichtbaar te zijn op de manier zoals Katrina gezien wilde worden in haar werk als advocaat en in haar privéleven.

Ze had zich voorgenomen om na haar zwangerschap een “scan” te willen bij Marcella stijlinspirator.  Katrina: ‘Toen ik opgroeide lag het accent steeds op de inhoud. Leren, studeren, karakter, humor, compassie en er werd minder aandacht besteed aan uiterlijkheden. Lang heb ik ook zo naar kleding gekeken, totdat ik merkte dat er iets ontbrak. Er was weinig verschil tussen werk en vrije tijd. Kleding moest vooral lekker zitten. Ik wilde echter uitstralen dat ik wat te vertellen heb. Dat ik dingen weet, maar ook dat ik een bepaalde persoonlijkheid heb. Dat sprak mijn kleding nog niet voor me uit. En daarmee deed ik mezelf tekort.

 

lees verder ›

Ik vond dat ik na al die jaren ook eens wat aandacht aan de buitenkant mocht geven, zodat beter zichtbaar is wat zich daarbinnen afspeelt. Wat voor vlees men in de kuip heeft. En door het geven van die aandacht aan jezelf, erken je dat je het waard bent en begin je vanzelf ook meer te stralen. Zoals in die shampooreclame dus eigenlijk. Om serieus genomen te worden, moet je jezelf ook serieus nemen. Dat geldt voor de inhoud, maar ook voor de buitenkant. Door aandacht aan jezelf te geven, vraag je ook aandacht voor jezelf.

Op de Vip-dag intensive heb ik geleerd aan welke kernwaarden mijn outfit moet voldoen. Een persoonlijk oordeel dus over welke kenmerken kleding voor ‘mij’ moet hebben, wil ik me er goed in voelen. Wat voor de een werkt, werkt voor de ander niet. Jij moet de kleding dragen, niet andersom. Jouw kernwaarden gelden voor alle gelegenheden, maar iedereen heeft andere kernwaarden. Tijdens deze dag leer je die kernwaarden kennen. Ook leer je kijken naar wat je zelf al in huis hebt, zowel qua uitstraling als wat er in je kast hangt. En er hoort een stappenplan bij, aan de hand waarvan je kunt bepalen welke outfit bij welke gelegenheid het beste werkt.

Door de handvatten die ik heb gekregen, combineer ik steeds makkelijker een outfit en pak daar de juiste accessoires bij. Om accenten te leggen en een persoonlijke draai te geven aan een combinatie. Zeker na het opruimen van mijn kast weet ik nog beter wat ik heb en wat ik daarmee kan. En ook weet ik nu wat er nog mist. Daar ga ik binnenkort voor op pad.

Direct de eerste dag na de VIP dag heb ik de theorie in de praktijk gebracht en had het eerste compliment in de pocket! Een opsteker, eindelijk sluiten binnen -en buitenkant op elkaar aan! Ik ben zichtbaar!’

Kijk, dit is waarom ik doe wat ik doe! Ik geef het stokje door, zodat anderen ook kunnen sprankelen, in hun kracht staan en laten zien waar ze voor staan. Ik gun het iedere vrouw zichtbaar onderscheidend te zijn! Zo draag ik een beetje bij aan de eigenwaarde van anderen.

Marcella LR-9344

Waarom doe je wat je doet?

Als kind was ik altijd aan het spelen en creëren met mijn 2 Sindy’s, hier te pronk op de foto.

_DSC9372

Ieder met een eigen unieke stijl en identiteit. Dat raakte naar de achtergrond. Ik kreeg een inspirerende baan in de advocatuur op de afdeling bedrijfsadvisering. Daar heb ik bijna 20 jaar gewerkt. Mijn creativiteit met kleding, uitstraling en presentatie kon ik niet volledig kwijt, behalve bij mezelf. Het beeld van de advocatuur was vrij conservatief, toch wat oubollig. Ik werd vaak gezien als meisje, lief, open, sociaal en sprankelend. En ik kleedde me ook informeel en sociaal en lief bleek later. Ik werd er onzeker van want ik wilde laten zien dat ik óók die ambitieuze slimme vrouw was. Ik wilde opgemerkt worden.

lees verder ›

Ik ging op onderzoek uit hoe ik meer zichtbaar kon zijn en kon uitdragen waar ik voor stond. Na een mooie zoektocht van opleidingen en de master Kleding als taal vielen bij mij de kwartjes. Ik leerde hoe ik het innerlijk, uiterlijk en context kon verbinden in een unieke stijl.  Twee jaar geleden heb ik de stap gezet en werd ik fulltime ondernemer. Het was onvermijdelijk.

Nu is mijn werk volledig mijn passie, sta ik helemaal in mijn kracht en voeg ik vrouwelijkheid en stijl toe aan mijn ondernemerschap. Ik weet wat mijn missie is. Ik help ondernemers en professionals te laten zien waar ze voor staan! Iedereen is het waard zichtbaar te zijn, te sprankelen en zich vol zelfvertrouwen te presenteren. Ook in de advocatuur, want het mag best een beetje EIGENTIJDSER!

En als je wilt lezen waarom ik doe wat ik doe? Lees het verhaal van Katrina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BEWUST SHOPPEN, HOE DOE JE DAT? 

Shoppen, het lijkt zo leuk, maar niets is frustrerender als je gaat shoppen en je niet kunt vinden waar je naar op zoek bent. Of als je twijfelt welke kleding bij jou en je uitstraling past. Of omdat je altijd thuis komt met dezelfde soort items en ze achteraf toch weer in de kast blijven hangen.

Als je niet van shoppen houdt en niet weet wat bij je past, dan kan het best lastig zijn. Je wilt je tijd het liefst aan andere dingen besteden. Maar je hebt wel de juiste kleding nodig voor je werk. Bewust shoppen is de tip, maar hoe doe je dat? 

lees verder ›

Bewust shoppen heeft voor mij te maken met minder kopen, maar gaan voor kwaliteit en bewuste keuzes, het kennen van je eigen stijl en hoe je kunt laten zien waar je voor staat. Zelf ben ik geen voorstander van fast-fashion, maar kies ik liever voor slow-fashion of vintage.

Gelukkig is shoppen een onderdeel van mijn waardevolle werk & is bewust shoppen met mijn klanten een feestje. Ik ken de hotspots met merken die werken. Daarom heb ik speciaal voor jullie een heel mooie EASY-PEASY SHOPPING lijst opgesteld. Dat gaat je helpen de juiste keuzes te maken.

Als vrouw wil je laten zien waar je voor staat met kleding waarin je je mooi en krachtig voelt. Je wilt je vol zelfvertrouwen presenteren. Daar hoort een persoonlijke eigen stijl en uitstraling bij. Ik geef jullie een aantal tips wat het shoppen zeker gaat vergemakkelijken met de juiste keuzes. EN DAARDOOR GA JE VOOR MINDER MISKOPEN.  En dat gaat je geld opleveren. Hoe klinkt dat?

Kwaliteit geeft direct impact aan je garderobe voor een stijlvolle persoonlijke uitstraling.

Voordat je begint met shoppen is een kledingkastoptimalisatie nodig. Dat is het moment om je kledingkast te detoxen, je parels te ontdekken, bewust te worden van je leef/werkstijl en ga je een kledingcapsule samenstellen. Dat geeft inzicht in je missing items voor het opbouwen van een mooie garderobe die helemaal bij jou en je werk past.

Daar kun je overigens direct al mee starten ‘In 5 stappen meer overzicht en balans in je kledingkast voor rust en inspiratie.’

DE EASY-PEASY SHOPPING LIJST

En dan nu het echte werk. Speciaal voor jou heb ik een de EASY-PEASY SHOPPING LIJST opgesteld met een aantal punten waar je op kunt letten tijdens het shoppen. Let’s Go ladies.

 • Bepaal je doel en stel je missing items lijstje op;
 • Koop slim, ga voor kwaliteit i.p.v. kwantiteit;
 • Bepaal je persoonlijke shoppingbudget & hou je hier ook aan;
 • Draag goed ondergoed dat mooi staat onder je kleding, zodat je geen ribbeltjes ziet;
 • Draag pumps, schoenen of laarsjes die je voor je werk draagt; Zo zie je direct of een kledingstuk mooi staat;
 • Besteed aandacht aan je winkelkleding. Je wordt sneller opgemerkt en serieus genomen;
 • Ga niet voor impulsaankopen, maar ga voor jouw doel. Bij twijfel zeker niet doen;
 • Ga alleen, zodat je je eigen keus maakt en niet laat beïnvloeden door goedbedoelde adviezen;
 • Kijk goed naar de kwaliteit, materiaal en afwerking;
 • Winkel begin van de week of op ochtend. Dan is het lekker rustig en hebben de fashionspecialistes alle tijd voor je.
 • Past het item bij mijn stijl, kleuren, werk en silhouet?
 • Wat is het doel van het kledingstuk?
 • Spreekt het de taal zoals ik graag wil uitstralen in mijn werk?
 • Kan ik op zijn minst 3 concrete outfits combineren waardoor dit item geweldig is te dragen?

Easy toch? Investeer in jezelf, Kleed je geweldig & laat zien waar je voor staat. Jij bent het waard zichtbaar te zijn. Heb je hulp nodig? Mail me gerust.

Heb jij de moed en durf je je grijze haren te laten zien?

Heb jij de moed en durf je je grijze haren te laten zien?

Dit is echt zo gaaf! Er gebeuren zulke bijzondere dingen.Vanochtend sprak ik deze leuke vrouw van de foto, Anouk Brinkman, mijn grey partner in crime, over ons project Gorgeous Grey. Wist je eigenlijk dat wij dat geweldige project zijn gestart? Ik zal je er even kort wat over vertellen.

Al bijna 10 jaar geleden ben ik gestopt met het kleuren van mijn haar. Ik was al vrij jong behoorlijk grijs. Dat was super spannend, te meer omdat er in die jaren in mijn omgeving niemand was die dat deed. Iedereen die ik sprak vond het stoer en sommigen dachten dat ik het grijs geverfd had. Maar ondertussen had ik ook een klein stemmetje die me influisterde: Durf ik vol te houden, maakt het niet oud, saai of onaantrekkelijk?”

lees verder ›

Maar ik hield vol en hoe. Ik zag steeds meer zilver in mijn haar 😉 kreeg steeds meer complimenten.
Ik ontmoette Anouk in Amersfoort en wat een verbinding ontstond daar door onze grijze haren. Anouk was gestopt op haar 36e met het kleuren van haar haar. En we herkenden elkaar zo in onze weg naar grijs. En zo is Gorgeous Grey ontstaan.

Vanochtend vertelde ze me over haar mooie gesprek via Insta met Kris Berry, sing- en songwriter. Zij laat haar zilveren lokken tussen haar donkere krullende haren schitteren. Dat is best bijzonder. Want als je in de media en naar tv kijkt, zie je maar heel weinig jonge vrouwen die hun grijze haren laten zien. Ook zagen we een prachtige post op Insta van Victoria Koblenko. Hoe cool, ze durft ook haar zilveren lokken door haar high lights te laten schitteren.

Er is echt een hele Silversister Movement gaande. Maar er is wel moed en durf voor nodig om je grijze haar niet meer te kleuren. Wij willen met Gorgeous Grey vrouwen inspireren zich te durven onderscheiden door hun unieke kracht te laten zien en niet mee te gaan in het beeld dat grijs haar oud, saai en onaantrekkelijk zou zijn.

Want, echt waar, ik heb nog nooit zo veel complimenten gehad van vrouwen en mannen, jong en oud. We gaan een gaaf magazine maken dmv crowd funding. In het magazine komt een heel mooie beleving van mij over een ontmoeting met een jonge man die toch wel een heel prachtig compliment gaf. Maar dat lees je straks in het magazine. En kiezen voor grijs haar en voor jezelf voelt heel krachtig. En dat gevoel gunnen we iedere vrouw.

IMG_6174

3 MOOIE TIPS VOOR MEER ZICHTBAARHEID

Als je als ondernemer of professional meer zichtbaar wilt zijn, kan dat op vele manieren. Ik geef je 3 praktische tips om direct toe te passen.

TIP 1 SELFIE GERICHT OP JE WERK
Maak een selfie waar jij op dat moment bent voor je werk! Maak een post op social media (waar jouw doelgroep zit) en beschrijf kort wat je daar doet en wat het je klant oplevert. Jouw potentiële klanten willen vertrouwen in jou en dat kan alleen als ze je beter leren kennen en weten wat je doet.

lees verder ›

TIP 2 GUN EEN ANDER DE SPOTLIGHTS
Deze twee foto-acties waren op hetzelfde moment. Uit ervaring weet ik dat fotografen niet graag in de spotlights staan voor de camera. Zij staan altijd op scherp om bijzondere momenten vast te leggen. Tijdens een bijeenkomst van de Commerciële Club Leeuwarden wilde ik een foto maken van de fotograaf in actie. We hebben al vaker samengewerkt. Mijn foto-actie legde hij vast en zo is dit super spontane plaatje ontstaan. Gelukkig heb ik wel een foto kunnen maken van Henri Vos van Schietgraag en die zie je ernaast.

Gun een ander de spotlights als je dat ook echt voelt, maak er een post over en geef oprechte complimenten. Veel mensen zijn daar terughoudend in. Ik zie zo veel moois bij anderen, talent en eigenheid.

TIP 3 ZORG VOOR HERKENNING
Zorg dat je herkend wordt op een manier zoals jij gezien en herkend wilt worden als ondernemer. Kies eens voor een stylestatement zoals bv een rode tas. Ik word vaak herkend aan mijn grijze lokken en mijn rode tas. Dit is wel een lastige en gaat verder dan een goede tas.

fullsizeoutput_7fd9

Het gaat om een congruente boodschap tussen non-verbale en verbale communicatie. Sta jij voor een stap in je carrière of met je bedrijf? De vraag is of jouw uitstraling en kledingstijl bijdraagt aan je identiteit, eigenheid en wat je wilt uitdragen in je werk of met je bedrijf.

Nu komt er een stuk stijl om de hoek kijken. En daarin is enorm veel te ontdekken. Jouw eigen stijl om je vol zelfvertrouwen te presenteren en je bedrijf te profileren is een zoektocht. En daar kan ik je bij helpen.

Voor de zomer geef ik nog 1 VIP-dag intensive voor vrouwen die willen laten zien waar ze voor staan! Echt een super gave dag die draait om jou. En wie weet ontdek jij ook jouw stylestatement om herkend te worden.  Meer informatie.

IMG_0086

‘Het gaat niet om mij’

Zie je al die vrouwen om mij heen? Dat is waar het om gaat! Vrouwelijke kracht.

Het gaat niet om mij, het is een aanmoediging voor al die vrouwen die van betekenis zijn, om zich te durven onderscheiden en zichtbaar te zijn. Lieve vrouwen: ‘Het laten zien waar je goed in bent is niet opscheppen, maar is trots zijn op wie je bent en wat je voor een ander kunt betekenen.’

De vrouwen van de LC21 met mij op de foto weten dat als geen ander. Zij zijn zichtbaar met al hun vrouwelijke kracht met hun bedrijven, functies en voor anderen in de samenleving. De female power is duidelijk zichtbaar.

En als ladyspeaker/veilingmeester gooide ik er wat kleur bovenop. Vrouwen laat jezelf zien!

Je kunt dit ondersteunen door op mij te STEMMEN via Vrouw in de Media Awards 2018 – klik onderaan op VOLGENDE > pagina 2 > Regio Friesland > moi > bevestigen :-)

lees verder ›

Veel vrouwen die willen groeien, voor een stap staan in hun carrière of met hun bedrijf, die zo veel in hun mars hebben, maar waarbij ze dat niet zichtbaar maken in kleding en uitstraling, doen zichzelf te kort. Ze zitten in een groeiproces. In mijn werk als stijlinspirator zie ik veel vrouwen die nog meer mogen geloven in hun vrouwelijke kracht. Ze zijn deskundig in hun vak, groeien aan de binnenkant en kunnen heel veel voor anderen betekenen. Maar dat is aan de buitenkant niet zichtbaar.

Het helpt enorm om die groei te versnellen door dat via de buitenkant zichtbaar te maken. Kleding is een heel sterk communicatiemiddel. Het is een manier om jezelf vrouwelijk en krachtig te presenteren, je deskundigheid uit te dragen en je bedrijf te profileren. Het laat zien hoe je over je zelf denkt en wat je missie is. 

Mijn expertise is opgemerkt door de media. Ik wil nog veel meer vrouwen helpen zichtbaar zichzelf te zijn als versneller van succes. En dat mag iedereen weten. Mijn nominatie voor de Vrouw in de Media Award – Regio Friesland is een super aanmoediging om hier mee door te gaan.

Het is mijn drive om vrouwen bewust te maken van hun uitstraling, te laten ontdekken hoe kleding identiteit en deskundigheid kan ondersteunen, positief kan bekrachtigen, zodat ze meer zichtbaar worden. Want kleding en uitstraling heeft direct effect op het beeld dat je van jezelf en het bedrijf neerzet.

Ik vertel je er graag over. Neem contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking.

fullsizeoutput_54f6

YES! IK BEN GENOMINEERD VOOR DE VIDMAWARDS 2018

Begin januari kreeg ik een geweldige verrassing in mijn mailbox! ‘U bent GENOMINEERD voor de VROUW IN DE MEDIA AWARDS 2018 Regio Friesland‘. Ik was blij verrast. Ik voel me vereerd dat ik op de lijst van de 10 genomineerde vrouwelijke experts mag staan van de Regio Friesland, die zichtbaar waren voor de media door het uitdragen van hun deskundigheid.

Met deze nominatie heb ik mijn AWARD al gewonnen! Wat een mooie bekroning. Het is mijn doel om in 2019 nog meer de media te bereiken, niet alleen met het inspireren over stijl en kleding in uitzendingen van de Omrop Fryslân, maar met de diepere laag erachter, mijn échte missie over vrouwelijke kracht, zichtbaarheid en durf te onderscheiden. In kleding waarin je je mooi, stijlvol en krachtig voelt, je deskundigheid uitdraagt voor zichtbaar jezelf als versneller van succes.

Als je mijn missie ondersteunt, breng dan nu je stem uit. STEMMEN kan via www.vrouwindemedia.nl Klik onderin op VOLGENDE, 2e pagina Provincie Friesland, moi, bevestigen.

Ik wil nog heel veel vrouwen in hun kracht zetten. Iedereen is het waard zichtbaar zichzelf te zijn om het verschil te maken! Ik ben écht super trots op deze nominatie!

#vidmawards2018 #nominatie #vrouwelijkekracht #zichtbaarheid #onderscheiden #stijl

CF015713l

‘DIT WORDT MIJN JAAR!’

Denk jij dit ook en wil jij sprankelen & zichtbaar jezelf zijn in 2019?

Dan ben jij de persoon voor het inspiratiegesprek. In de maand januari geef ik 5 inspiratiegesprekken cadeau om te sparren over de stappen die je wilt gaan maken als ondernemer of professional. Ik deel in het gesprek een aantal tips hoe je jezelf meer zichtbaar maakt als versneller van succes.

Kleding is een heel sterk communicatiemiddel. Door je uiterlijke presentatie serieus te nemen, neem je ook je bedrijf en je deskundigheid serieus. Wil je in het zakenleven en privé succesvol zijn? Dan is jezelf optimaal presenteren en overtuigend overkomen een must. De ontwikkeling van een duidelijke, eigen identiteit in stijl wordt steeds belangrijker.

lees verder ›

Deze directeur van een basisschool heeft dat ook ondervonden:
“De juiste kledingkeuze maakt dat ik mijzelf sterker en krachtiger voel. Nu ben ik diegene wat ik uitstraal, hiervoor matchte dit niet met elkaar. Al langere tijd zocht ik de juiste uitstraling die past bij mijn leidinggevende functie. Ik combineerde setjes kleding naar mijn eigen inzichten, maar voelde niet de bekrachtiging van de kleding die ik wenste. Via Instagram kwam ik op het account van Marcella terecht en zij triggerde mij door haar opmerkingen onder haar foto’s. Het ‘zichtbaar jezelf’ en ‘kleding als versneller van je succes’ klonk als iets waar ik naar opzoek was.

Na een hartelijk telefoontje met Marcella heb ik mij opgegeven voor een Vip-dag in Leeuwarden. Door de huiswerkopdrachten voor de Vip-dag warmde je als het ware al een beetje op en kreeg ik inzicht in wat ik wilde uitstralen (innerlijk en uiterlijk). Het vooraf maken van het moodbord was inzichtelijk en was direct bruikbaar tijdens de dag zelf. Marcella kreeg ook zo een visueel beeld van wie je bent en wat je wilt uitstralen. De beide dames met wie ik de dag doorliep, hadden een andere doelstelling dit botste echter totaal niet, maar gaf juist een breder inzicht van wat werkt en wat niet qua uitstraling. Dit zat oa in kleur/contrastgebruik, sieraden, kwaliteit en textuur van de stoffen.

De dag was naast de goede verzorging voor de innerlijke mens, een dag die je echt bewuster maakt van jezelf en je uitstraling. Ik zou iedereen deze dag gunnen! Het samenwerken met en de begeleiding met Marcella voelde meteen vertrouwd en maakte dat ik vanaf minuut 1 ‘aan’ stond. 

De juiste kledingkeuze maakt dat ik mijzelf sterker en krachtiger voel. Ik ben nu een aantal weken onderweg na de Vip-dag en merk dat mijn zelfvertrouwen gegroeid is. Nu ben ik diegene wat ik uitstraal. De binnen- en buitenkant lieten een ander beeld zien. Deze uitstraling en bekrachtiging van wie ik ben maakt dat ik, in voor mij, nieuwe kennismakingen meer de regie neem. In mijn werk heb ik veel contact met mensen, ik merk dat deze vernieuwde kledingkeuze maakt dat er een betere balans is tussen laagdrempeligheid en gecreëerde afstand. Ik sta open voor de contacten, vragen ed, maar er is een kleine drempel gekomen in mijn beschikbaarheid. Dit past veel meer bij mijn rol als leidinggevende! Op dit moment ben ik nog volop aan het verder ontdekken wat er mogelijk is met de gegeven adviezen. Er hebben zich geen impuls aankopen meer voorgedaan op kledinggebied, de kleding die ik koop moet echt wel die speciale touch hebben. Ik ben niet snel tevreden en doe geen concessies. Als het tzt nodig is roep ik wellicht de hulp van Marcella weer in!”
Margo
directeur basisschool

Sta jij voor een verandering, ben je in ontwikkeling, wil je een stap maken met je bedrijf? Meld je dan snel aan voor het inspiratiegesprek. Ik ga graag met je in gesprek.

fullsizeoutput_5c92

Ben jij dé inspiratiebron voor jouw klanten?

Onlangs had ik een ondernemende vrouw met een eigen coachingspraktijk als deelnemer aan het VIP-dagtraject. Tijdens het eerste inspiratie kennismakingsgesprek vertelde ze dat kleding niet haar ding was. Ze vond het lastig de juiste kledingkeuzes voor haar werk te maken. Ze had geen idee hoe ze met kleding haar persoonlijke boodschap kon uitdragen en haar bedrijf kon profileren. Dat maakte haar onzeker.

Ze was echt toe aan de volgende stap als ondernemer. Ze wilde een inspiratiebron zijn voor haar klanten.

lees verder ›

Daarom heeft ze het VIP-dagtraject gevolgd. Ze is er nog steeds zo blij mee. Ze weet nu precies welke keuzes van invloed zijn op haar uitstraling. Welk beeld bij haar identiteit en deskundigheid past en hoe ze meer zichtbaar zichzelf is als inspiratiebron voor haar klanten. Ze is enorm gegroeid persoonlijk als met haar bedrijf en ze had gewild dat ze dit zichzelf veel eerder had gegund.

Herken je dit? Ben jij toe aan de volgende stap in je uitstraling ? En wil jij net als deze klant ook een inspiratiebron zijn voor je klanten?

Op 26 oktober is er nog één plekje vrij voor jou. Per exclusief VIP-programma is er slechts plek voor 4 personen. Hoe gaaf zou het zijn als je in oktober de inspiratiebron bent voor jouw klanten van binnen en van buiten? En weet welke kleding past bij jou voor een blijvende indruk.

fullsizeoutput_6058

Die oranje laarzen vergeet je nooit meer!

Ik weet nog heel goed de presentatie van Annemarie van Gaal tijdens het MPOP event van Simone Levie. Ze hield een zeer inspirerend persoonlijk verhaal wat mij enorm intrigeerde. Kijk maar naar mij op de foto links in het midden [zoekplaatje], ik was zichtbaar onder de indruk.

Annemarie droeg oranje laarzen. Die vergeet je nooit weer! Ze pasten goed bij haar avontuurlijke en volhardende karaktereigenschappen. De oranje laarzen waren van !!!lakleer!!!, iets rebels, anders dan anders en ze lieten DURF zien. En als je het hebt over durf, dan is dat Annemarie op het lijf geschreven. Zo werkt dat ook voor jou. Bijzondere laarzen zorgen ervoor dat je wordt onthouden!

Geef je een presentatie, ga knallen met je laarzen (of schoenen)! Een bijzonder detail maakt direct het verschil!

Waar let je op bij het kopen van jouw mooiste laarzen?

lees verder ›

Je staat voor je kast en hebt een mooie outfit samengesteld voor je werk. Je wilt er professioneel, eigen en stijlvol uitzien. En je bedacht daar passen mooie laarzen bij. Tja en dan ……
In het modebeeld zie je heel veel laarzen, van kort tot lang, van high heels tot blokhak, van puntige tot ronde neus en van suêde, lakleer tot metallic. De juiste keuze is dan best een dilemma. Ik ga je helpen.

TIP 1  Wat doe je voor werk? Waar ga je naar toe?
De context is een onderdeel van een bewuste keus in je uitstraling. En je laarzen zijn een belangrijk onderdeel van je uitstraling. Op heel veel manieren kun je een boodschap neerzetten. Stylingweetje: ‘Hoe donkerder de kleur, hoe formeler de boodschap, hoe lichter de kleur, hoe informeler je uitstraling.’

TIP 2  Wat wil je uitstralen? Bedenk welk beeld daarbij past.
Je wilt als ondernemende vrouw zichtbaar jezelf zijn, je expertise en eigenheid uitdragen in jouw unieke stijl. Kijk eens naar binnen, wat zijn jouw gouden topcis en vertaal dit naar je uitstraling. YES, je wilt als ondernemer of professinal een verbinding maken met je potentiële klanten. Denk dan eens terug aan de oranje laarzen van Annemarie.

TIP 3  Laarzen moeten passen bij je figuur.
Ben je klein en tenger, dan zijn te grove laarzen met een dikke blokhak minder charmant. Hou je wel van stoer, kies dan een laars met een puntige neus, stoere hak en een smalle schacht in een verfijnd materiaal en een gave opvallende kleur.

toral-metallic-leather-ankle-boots
Deze zijn echt helemaal te gek! Kies laarzen in de kleur van je kleding, dat geeft optisch een langer beeld. Denk eens aan een gave flessengroene broek met een bordeaux kleurige top. Dat is een prachtige combinatie!

rainbow-bl18-ap4
Zijn je benen iets voller met smalle enkels, zorg er dan voor dat de laarzen niet eindigen op het breedste deel van je kuiten, maar juist op je mooie smalle enkels. De schacht mag tussen de breedte van je kuit en je enkel in zitten.

Dat geeft een mooie balans en een prachtige uitstraling.
Heb je dunne lange benen? Ik zou je adviseren geen laarzen te dragen met een te wijde schacht, je benen lijken daardoor in de laarzen te staan en ogen nog smaller. Kijk zo is het prachtig.

laarzenrood

TIP 4 Leef je op grote voet?
Heb je grote voeten, dan kun je best wel een puntig laarsje dragen. Kies dan voor contrast in je laars. Dat doorbreekt de breedtelijn.

laarzencontrast
Check deze beauties

 

 

 

TIP 4  Laarzen bij je feestjurk
Durf te dragen. Voor je werk maak je bewuste keuzes, maar ga ook eens uit je comfort zone. Zelf houd ik ervan dat je outfit een beetje schuurt, het mag best een beetje anders dan anders. Dat geeft een spannend beeld en is daardoor wat frivoler.

Draag eens een paar laarzen bij je feestjurk of bij een zwierige jurk. Dat geeft een elegant en vrouwelijke uitstraling. De jurk mag dan net over de rand van de laarzen vallen. Daardoor is er geen been meer te zien en geeft een sexy vrouwelijke uitstraling.

jurklaars

 

Zwierig en krachtig met deze laarzen

 

 

 

 

IMG_5310

Ben jij dol op hakken?

De hak is het meest efficiënte middel om een stukje langer te zijn, je benen slanker lijken en je vrouwelijkheid uitdraagt. Alleen hakken zorgen niet voldoende voor flair. Je moet er zeker niet onhandig op lopen, dat ziet er niet stijlvol uit. Dan kun je beter geen hakken dragen!

Wees gerust, je kunt het lopen op hakken wel leren!

 

 

Een paar extra tips om in acht te nemen:

 • Draag nooit te kleine of te grote schoenen met hakken;
 • Ga altijd goed passen als je hakken koopt, neem de tijd;
 • Hakken tot ca. 8/9 centimeter geven een professionele uitstraling;
 • Hakken hoger van 9 centimeter kan een te sexy look geven;
 • Echte High Small Heels zijn voor een feest;
 • Loop niet te snel op hakken, het zijn geen sneakers;
 • Voel je op je gemak (of doe net alsof);
 • Investeer in kwaliteit;
 • Besteed aandacht aan de verzorging van je voeten;
 • Draag ze met flair!I
fullsizeoutput_5c52

Waar zijn die mooie, stijlvolle, vrouwelijke maar platte schoenen?

Deze vraag kreeg ik van ondernemer Kirsten die door voetprobleem al jaren geen hakken kan dragen. Mooie platte schoenen blijft een dingetje schreef ze. En is er een merk waar ik echt eens naar zou moeten kijken?

Ik ging op onderzoek uit in 058. Laat ik nu net enorm veel last hebben van een tennisblessure aan mijn voet en daardoor ook ben overgeleverd aan sneakers met een goed voetbed. In het modebeeld wil stoer, sportief en vrouwelijk wel lukken in sneakers of halfhoge veterboots. Mooi, stijlvol, vrouwelijk en plat zijn eigenschappen die niet in elke schoen te vinden zijn. Dat is een stuk lastiger en was ik ook heel blij met deze vraag van Kirsten.

lees verder ›

Ik begon mijn onderzoek bij het modische schoenbedrijf Woudstra Schoenmode en heb daar de lak veterschoen getest van Pertini en de sneakers van Floris van Bommel. Echt vrouwelijk, stijlvol, fashionable en heel comfortabel. Echte aanraders!

En ……….. draag je zooltjes in je schoenen en heb je maatwerk nodig, maar wel stijlvol en vrouwelijk, neem eens een kijkje bij de stijlvolle winkel Stadtmüller. Zij verkopen modische schoenen met een los voetbed (voor correcties) en schoenen in verschillende wijdtes. Zij verkopen o.a. Piedi Nudi en Durea. En ook een aantal toppers van Floris van Bommel.

fullsizeoutput_5c74

Zo’n schoenenonderzoek is best vermoeiend. Wij vrouwen gaan voor het complete pakket, mooi modisch, een geweldige pasvorm, ze moeten fijn zitten de hele dag (ook als je zit ;-)). En dan willen we ook een duidelijke match met je persoonlijke stijl, de context en hetgeen je wilt uitstralen.

Mijn onderzoek. Neem de tijd voor je schoenen, want schoenen maken echt het verschil. Voor je voeten en voor je uitstraling. Als je ze dan hebt, dan sta je er ook echt, volledig in je kracht! De laarsjes die ik draag hebben wel een hak, maar door de geweldige pasvorm, de juiste wijdte voor je voeten zitten ze echt heel fijn. En goed advies is heel waardevol.

fullsizeoutput_5c3c

‘Give a girl the right shoe and she can conquer the world’

fullsizeoutput_5d08

The perfect white shirt!

The Perfect White Shirt is de Little Black Dress voor de mannen. Het witte overhemd is je belangrijkste basisstuk, een echte must have, in je kledingkast. Die mag echt niet ontbreken heren. Als ondernemer, professional of spreker wil je goed voor de dag komen, een heldere en krachtige boodschap uitdragen en zichtbaar zijn.

lees verder ›

Aan een wit overhemd kun je je eigen stijl geven. Met een perfect overhemd kom je altijd goed voor de dag en maak je het verschil. Combineer een wit overhemd met een goede jeans, een bijzonder jasje en een paar trendy sneakers of nette schoenen voor een sociaal formele uitstraling. Uiteraard doet een mooi overhemd het ook goed onder je nette pak. Het witte overhemd is de basis waar je een outfit mee kunt creëren. Een te gek jasje, pullover, broek of stropdas maken de outfit persoonlijk. Er zijn heel veel mogelijkheden om je persoonlijke stijl uit te dragen.

Vandaag wil ik jullie graag voorstellen aan Arien van CeesnCo. Ik heb haar vorige week ontmoet en was onder de indruk van de cleane crispy witte overhemden. En wat ik heel tof vind en ook fantastisch bedacht, is het cijfer in de staander van de kraag. Ieder overhemd heeft namelijk een oplopend serienummer. Ieder overhemd is een uniek exemplaar. Je hebt dan een overhemd in je kast met een persoonlijk nummer. Niemand heeft een identiek exemplaar. Dan ben ik al direct om. Ik hou van unieke items die niemand heeft.

Een kijkje op de website is zeker de moeite waard, helemaal als jij jezelf wilt presenteren met een geweldig overhemd.

fullsizeoutput_5d0c

Gestyled door drie vakcollega’s

Wist je dat je als vrouw ook je pracht en kracht kunt uitdragen met een herenoverhemd? Het overhemd van CeesnCo wordt vaak door vrouwen gedragen met een mooie jeans, pantalon, bijzondere accessoires zoals een CellaBella en gave pumps of kekke sneakers.

Tijdens de inspiratie-avond van het vakblad Kleur en Stijl voor vakcollega’s in het World Fashion Center gingen we met teams aan de slag om het overhemd te stylen. Dit keer was ik paspop en model. Heerlijk vond ik het.

Deze vakcollega’s gingen lekker aan de slag. Het witte overhemd van CeesnCo kreeg ik achterstevoren aan. Ik werd gepimpt met vlinders, vleugels, franje, een prachtige broche en heel veel aandacht. Dit was het resultaat. Een super leuke creatie voor deze inspiratie-avond. Voor een feest kan ik me zeker voorstellen dat ik die prachtige vleugels als een soort ketting om mijn hals zal dragen.

lees verder ›

fullsizeoutput_5e48

En kijk, mijn CellaBella’s staan in het vakblad. Je kunt ze bestellen via de website of middels een mail. Veel plezier met alle inspiratie met het mannenoverhemd. Heb jij ook een goede stylingtip met een mannenoverhemd, stuur me je foto, dan kunnen we nog veel meer vrouwen inspireren. Ik kijk er naar uit.

fullsizeoutput_53d8

Heb jij ook een leeuw in jou?

‘Magisch moet het zijn; praktisch en alledaags zijn gewoon niet goed genoeg.’ Dit las ik in mijn sterrenbeeld persoonlijkheid.

lees verder ›

En oei het klopt ook nog. Ik ben ambitieus, heb een groot hart en ga voor kwaliteit. Mijn kleding en uitstraling is stijlvol, anders dan anders en passend bij mij. Gewoon is te gewoon, dan ben ik niet mezelf.

Ik herken me me echt wel in de Leeuw, niet volledig hoor. Ik heb aandacht en complimenten nodig, dan ben ik op mijn best. Ik straal als mensen me vertellen hoe geweldig ik ben haha. Ik geef het liefst non-stop en sta graag in het middelpunt. Dat geven uit zich in het overdragen van mijn kennis, door zorgzaam te zijn, te luisteren naar anderen en om anderen te inspireren van heel klein tot groots. Ik wil van betekenis zijn voor een ander.

Ik maak mijn klanten bewust van hun uitstraling en hoe ze meer zichtbaar zichzelf worden. De taal van kleding, dat is waar ik goed in ben. Privé ben ik energiek, open en meegaand, maar het liefst wel op mijn manier haha. Een echte leeuw(in) dus.

Vandaag is een bijzondere dag, ik ben 49 geworden. Mijn 50-ste levensjaar ga ik in. Vol mooie plannen. Als creatieve leeuw ga ik lekker door met jullie te inspireren, in beweging te zetten en te geven. Meld je je in augustus aan voor een VIP-dagtraject in 2018, ontvang je direct € 150,00 korting ovv ‘DE LEEUW IN MIJ’VIP-dagtraject

Heb jij ook een Leeuw in jou? Ben jij klaar met praktisch en alledaags? Wil jij er stijlvol uit zien en zichtbaar jezelf zijn? En weet je? Je werkt direct aan je zichtbaarheid, zodat je jezelf optimaal presenteert en je bedrijf profileert. Wil jij jezelf ook meer laten zien? Stuur mij een pb, ik ga graag met je in gesprek wat ik voor jou en je bedrijf kan betekenen.

0938_BLOEMEN_UITEEN_w45_v2

Een roos is geen zomerviolier

Dat we prachtig zijn, dat we mooi, goed en waardevol zijn zoals we nu zijn, dat vergeten we soms of geloven het niet.

Vaak is er een innerlijke stem die zegt: ‘Eerst die cursus, eerst afvallen, eerst die andere baan vinden en dan voel ik me geweldig en kan ik dat ook uitstralen. Eerst nieuwe klanten, die ene opdracht, eerst minder kritisch worden en dan werken aan mezelf.

Er moet nog iets geleerd worden, iets verbeterd of bereikt. We denken dat we iets moeten doen om iets te zijn. Later, ooit, als we het rustiger hebben. Dan …..

…. maar niets is minder waar.

 

lees verder ›

Neem nu die mooie roos in mijn bos bloemen en kijk eens goed hoe deze roos eruit ziet. Een mooie roos, half open, een stevige krachtige steel met rebelse puntjes en een prachtig krachtige bloem van warme perzik en oranje tinten. Hij staat daar tussen al die andere mooie voorjaarsbloemen.

Hij lijkt totaal niet op de andere bloemen zoals bv. de zomerviolier in het zachtroze. Deze heeft heel veel blaadjes in zachte kleuren, is verfijnd en is zwierig.

fullsizeoutput_4650

Leen de bloemetjes van de zomerviolier en plak ze aan de stengel van de roos. Wat gebeurt er dan? Hoe ziet dat eruit? Wordt jouw roos meer zichzelf met die geleende bloemetjes of moet hij nu iets uitleggen?

‘Eigenlijk ben ik een roos, maar ik heb de bloemetjes van de zomerviolier.’ En wat doet het uitleggen, verontschuldigen ervan met de energie van de roos?

Het klopt niet, de roos is niet zichzelf. Geef de geleende blaadjes weer snel terug.
Wat een rust. Je ziet een roos, je ziet een zomerviolier en heel veel andere voorjaarsbloemen. Ieder mooi zoals ze zijn met hun eigen kwaliteiten en eigenheid.

Herken je dit bij jezelf? Als ik nu dit of dat had? Als ik maar net zo slank was als mijn collega, als ik nu ook maar zo doelgericht en krachtig was, als ik nu ook maar zo sprankelend was, dan zou ik mezelf meer laten zien.

Je bent op je allerbest als je zichtbaar jezelf bent met jouw identiteit en eigenheid. Want als jij niet jezelf bent, wie gaat het dan doen?

Dus als jij een roos bent, wees dan ook 100% een roos. En kleed je als zodanig in jouw unieke persoonlijke stijl, zodat je zichtbaar jezelf bent.

Want een roos is geen zomerviolier!

Waarom zou je nog langer wachten en blijven hangen in je kledingstijl waarin je niet volledig tot je recht komt. Durf jij jezelf te laten zien?

Stel jezelf de vraag: “Wat is jouw identiteit? Welk beeld past daarbij? Hoe wil je graag door je potentiële klanten gezien worden?” Als je dat doet en vertaalt naar je uitstraling, word jij meer zichtbaar jezelf.

Heb jij behoefte om te sparren wat ik voor jou kan betekenen? Om echt te werken aan zichtbaar jezelf, zodat je na de zomer 100% voor je persoonlijke unieke stijl gaat? Reageer op deze e-Styling, dan plannen we een inspiratiegesprek in.

Ik wil graag een inspiratiegesprek.

fullsizeoutput_3d3a

“Je gaat het pas zien als je het door hebt.”

Deze reactie schreef architect Kees de Haan na onze samenwerking. Ik heb Kees leren kennen als een zeer inspirerend architect met innovatieve ideeën en oog voor detail. Tijdens onze samenwerking bleek dat er veel gelijkenissen zijn in de manier waarop we werken.

Hij kwam bij mij met de vraag: “Marcella er mag qua kleding & uitstraling een tandje bij.” Hij wilde zichtbaar zichzelf zijn als architect. Zijn unieke persoonlijke stijl zijn we tijdens een kort traject gaan verfijnen met een extra dimensie in uitstraling. Niet over de top, maar gewoon zichtbaar zichzelf met net dat beetje meer. We gingen eerst gingen inzoomen op zijn eigenheid.

Een eigen zichtbare identiteit als ondernemer of professional wordt steeds belangrijker. Kees wist zeker wel welke kleding hij mooi vond. Hij representeert een professioneel opererend architectenbureau en wilde ontdekken wat kleding zou kunnen doen om dat te ondersteunen. En dat heeft hij geweten. Het komt best heel dichtbij en is heel persoonlijk. Het gaat over jou!

Lees hier hoe Kees de samenwerking heeft ervaren.

lees verder ›

“Qua kleding en uitstraling mocht er wel een tandje bij. Marcella gaf mij het inzicht hoe je met kleding het verschil kunt maken. In twee inspirerende sessies en met wat huiswerk liet ze mij ontdekken wat ik zou willen uitstralen zonder mezelf te verliezen. Met de begrippen eenvoud, klasse, artisticiteit, warme en comfort kwam uiteindelijk een duidelijke kledingstijl naar boven. De eye-opener was het voor de spiegel proberen welke kleuren en contrasten wel of niet werken. Als je het eenmaal hebt gezien, heb je het door. En het werkt, de eerste complimenten voor mijn kledingkeuze zijn al binnen.”
Kees de Haan
Architect-vennoot

Wil jij ook een tandje erbij, jezelf zichtbaar presenteren als vakexpert? Speciaal voor ambitieuze mannen is er de Masterclass Jouw Kracht, Jouw Stijl op donderdag 24 mei a.s.. Meld je snel aan, er zijn slechts zes plekken en één plek is al gereserveerd. MEER INFORMATIE OVER DE MASTERCLASS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Word jij ‘echt’ gezien wie je werkelijk bent?

Ik geloof dat als je de perfecte balans hebt tussen uitstraling, eigenheid en unieke stijl, jij ‘echt’ gezien wordt wie je werkelijk bent van binnen! Uitstraling zit niet in een mooie stijl adopteren. Uitstraling zit in een unieke stijl die de lagen van een persoonlijkheid onthult en de daarmee gepaard gaande associaties. Terwijl je jouw eigen fundamenteel gevoel in tact laat.

Verlang jij ook naar een uitstraling die representatief is voor je binnenkant? Die je eigenheid en talent versterkt?

lees verder ›

Door kleding te dragen met net dat extraatje dat bij jou past zonder jezelf te verliezen, zodat je juist meer jezelf bent en je goed voelt in wat je draagt, creëer je jouw unieke persoonlijke stijl. Een stijl die je altijd ‘graag’ draagt, zakelijk en privé, op ieder moment, tijdens iedere gelegenheid en waar je ook bent. Relaties, opdrachtgevers en collega’s zien jou, zoals je werkelijk bent als ondernemer of professional met jouw eigenheid en talent.

Als jij voelt JA dat is wat ik wil, ik wil ‘echt’ gezien worden met al mijn eigenheid en talent om mezelf prachtig en krachtig vol zelfvertrouwen te presenteren in mijn unieke kleding stijl. Stuur me dan vandaag een mailtje. Ik ga graag vrijblijvend met je in gesprek wat ik voor je kan betekenen.
Met mij in gesprek

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trots als een pauw!

Op dit moment volg ik een super gaaf programma ‘Presenteren met zelfvertrouwen’ bij Pak Je Podium van Eva Brouwer. Je zou kunnen zeggen: ‘Joh Marcella dat heb jij toch niet nodig? Jij weet toch hoe je je optimaal kunt presenteren en je bedrijf kunt profileren?’

Dat is ook zo, maar waar het mij echt om gaat is het volgende.

lees verder ›

Het podium pakken is meer dan mezelf goed presenteren en kleden. Het is tegen mezelf zeggen dat ik een EXPERT ben, en echt een verhaal te vertellen heb waarmee ik anderen kan helpen. Ik wil mijn missie en visie delen met de wereld en mij laten zien op social media zodat mijn bedrijf mag groeien en bloeien. Eva Brouwer zoomt in op onze unieke verhalen. Samen met 9 inspirerende vrouwen met een bedrijf leren we de juiste video’s te maken om onze unieke verhalen in de wereld te brengen.

Het is een extra dimensie in mijn bedrijf. Een ontdekkingstocht hoe ik nog meer van mezelf kan laten zien, mijn verhaal met inhoud kan vertellen en zo nog heel veel ondernemers en professionals met mijn eigenheid en talent mag inspireren en adviseren.

En ik wil trots zijn op wat ik doe en op de manier hoe ik dat uitdraag in de wereld. Trots op alle ondernemers en professionals die zich ook durven te laten zien met hun expertise en hun persoonlijke verhaal. In Friesland zeggen we ‘GRUTSK’ en voelt als nog groter dan trots.

Ik geloof dat als jij werkelijk gezien wordt wie ‘jij’ bent, je het verschil kunt maken!

75d05bd7-485e-4d8f-b8a2-78d17280cffb

Deze bevlogen business-coach wilde geen concessies aan zichzelf doen

Ik weet nog goed dat ik met Petra Wermink van Toffe Ondernemers (groene jasje rechts) een telefonisch inspiratiegesprek heb gehad en het eerste wat ze me vertelde was: ‘Marcella ik ben helemaal niet zo van aandacht besteden aan uitstraling en kleding. Het maakt me niet veel uit. Ik wil dat anderen door de buitenkant heen kijken en zien wie ik ben. Ik ben er niet goed in. Ik hou wel van kleur, daar voel ik me goed bij. Het moet comfortabel zijn en kleurrijk.

Eigenlijk wilde Petra zichzelf zijn in haar uitstraling, haar unieke kledingstijl dragen, zich goed voelen en haar professionaliteit uitdragen.

Wat was haar ervaring na de VIP-dag:

lees verder ›

‘Marcella heeft me echt een groot cadeau gegeven. Ik ben nooit zo heel erg van de kleding geweest. Voor bepaalde gelegendheden kleedde ik me natuurlijk wel netjes, maar voelde me dan als snel “opgedirkt”. Of ik had het gevoel dat het het eigenlijk net niet was. Ik kon nooit echt goede keuzes maken wat betreft kleding.

Ik weet echter hoe belangrijk kleding is in een professionele uitstraling. Ik wil mezelf wel professioneel presenteren en mijn bedrijf profileren. Door de kennis en inspiratie van Marecella kan ik mij zakelijk en professioneel kleden zonder concessie aan mezelf te doen.

Door de verdiepende inzichten in mezelf en de stijlcategorieën in combinatie met de contrasten, weet ik hoe ik mijn uitstraling zakelijker en krachtiger kan maken. Sinds de VIPdag kan ik kracht ontlenen aan mijn kleding en uitstraling. Ik wil een levendige uitstraling hebben van een succesvolle businesscoach met een onconventionele, high-end aanpak. Zo kan ik zowel mezelf als mijn deskundigheid laten zien en mijn visie kracht bijzetten.

Echt een heel groot cadeau dat Marcella mij gaf. Ik ben haar erg dankbaar!’
Petra Wermink van Toffe Ondernemers

Wil jij ook zichtbaar jezelf zijn en kracht ontlenen aan je kleding en uitstraling?

IK MELD ME AAN VOOR VOOR DE VIP-DAG

IMG_5227

NIEUW: Masterclass ‘Jouw Kracht, Jouw Stijl’ [FOR MEN ONLY]

Op vrijdagmiddag 9 maart is de masterclass ‘Jouw Kracht – Jouw Stijl’ voor 6 ondernemende mannen.

In een dagdeel van 13.30 tot 17.30 uur zoomen we in op jouw kracht, je bedrijf of functie en hoe je met jouw individuele stijl uiting kunt geven aan je missie en visie. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan een stijlvol modebedrijf voor mannen.

AANMELDEN

Een eigen zichtbare identiteit wordt steeds belangrijker. Hoe kom je succesvol en zelfverzekerd over? Hoe versterk je je professionele uitstraling in kleding waarin je je prettig voelt? Hoe profileer je jezelf en vergroot je je zichtbaarheid? Allemaal vragen die aan de orde komen tijdens de masterclass.

lees verder ›

De masterclass ‘Jouw Kracht, Jouw Stijl’ gaat in op kleding, persoonlijke kwaliteiten en communicatie. Waar het om gaat is of je uitstraling je positief profileert naar toekomstige klanten, opdrachtgevers en collega’s. Je wilt overtuigen dat jij de juiste persoon bent voor de opdracht of baan.

Kleding inzetten voor uiting aan je missie en visie

Kleding en uitstraling is wellicht niet het eerste waaraan je zou denken als je het hebt over je professionele ontwikkeling. Of het bevorderen van je carrière. Professionaliteit zit niet alleen in kennis, vaardigheden en kunnen. Een eigen zichtbare identiteit wordt steeds belangrijker. Kleding is een manier dat je kunt inzetten om te laten zien wie je bent, wat je missie en visie is.

Stijl, klasse en  oog voor detail, zo maak je het verschil en een goede eerste indruk. Onderzoek wijst zelfs uit dat ondernemers en professionals beter zichtbaar zijn en serieuzer worden genomen als zij meer aandacht besteden aan uiterlijke communicatie.

Het resultaat voor de man

 • Inzicht in de boodschap die je uit wilt dragen
 • Verbeterde eerste indruk
 • Draagvlak in een organisatie – je wordt gezien als natuurlijk persoon
 • Je straalt het beeld uit dat je van jezelf wilt neerzetten
 • Je vergroot je zichtbaarheid
 • Sterkere stijlovertuiging

Het resultaat voor de werkgever

 • Professionals/medewerkers profileren het vakmanschap van jouw bedrijf
 • Dit doen zij met een zelfbewuste en zelfverzekerde uitstraling
 • Betere kansen bij potentiele opdrachtgevers door professionele uitstraling van werknemers
 • Versneller van het bereiken van doelen
 • Gemotiveerd personeel door ze serieus te nemen in ambitie
  (ze zijn het waard om in te investeren)

Introductieprijs € 177,00 ex 21% BTW

Als je je voor 3 februari aanmeldt, ontvang je het boek ‘Man op z’n best’ van Arno Kantelberg cadeau. Reserveer snel want VOL = VOL  IK MELD ME AAN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Waarom Lisette de Ruigh mee heeft gedaan aan de VIP-dag?

Lisette de Ruigh heeft afgelopen jaar meegedaan aan de VIP-dag. Lisette had de wens om een volgende stap te zetten in haar carrière. Een ambitieus hoog opgeleide vrouw die zich richt op inhoud, complexe vraagstukken waarbij veranderingen een centrale rol spelen. Aan zichtbaar succes had ze nooit gewerkt (wel een aantal jaren geleden een kleuradvies gehad).

Dit heeft de VIP-dag Zichtbaar Succes met Professionele Outfits Lisette de Ruigh opgeleverd:

lees verder ›

Een VIP-dag bij Marcella is het beste cadeau dat ik mezelf, het afgelopen jaar, heb gegeven.  
Staande voor de volgende stap in mijn carrière was het voor mij belangrijk om letterlijk zichtbaarder te worden. Met vier, voor elkaar onbekende, vrouwen werden we die dag door Marcella, in alle veiligheid, meegenomen, op weg naar zichtbaar succes. 

Marcella verstaat de kunst om, door heel goed naar je te luisteren en te kijken, je te leren op andere wijze naar jezelf te kijken. Haar enorme positiviteit en haar eerlijke feedback hebben mij in ieder geval flink vooruit geholpen in mijn professionele uitstraling en maken ook dat ik met plezier terugdenk aan de VIP-dag.
Lisette de Ruigh

Na de VIP-dag maakt ze bewuste keuzes in kleding waardoor haar professionele uitstraling is versterkt, ze haar deskundigheid uitdraagt en haar zichtbaarheid enorm is vergroot en ze zich vol zelfvertrouwen kan presenteren. Met als resultaat een nieuwe leidinggevende functie bij een grote organisatie.

De ervaringen van mijn klanten sterken mij erin dat ik nog veel meer mensen blij wil maken met mijn kennis en waarde die ik te bieden heb als stijlinspirator en trainer masterprogramma Kleding als taal. Dat maakt mij gelukkig.

IMG_6497

Mijn hoogtepunt voor 2017 was het beëindigen van mijn parttime baan bij Trip Advocaten afgelopen zomer. Ik kan me nu volledig richten op mijn bedrijf Marcella stijlinspirator en het Masterprogramma Kleding als taal voor image consultants. Dit geeft zo veel energie, focus en vrijheid om te kunnen ondernemen. Ik heb zin in 2018. Het jaar waarin mijn bedrijf 10 jaar bestaat. Als je mij blijft volgen, hou ik je op de hoogte van al mijn mooie plannen. En ik kan je beloven dat zijn er veel. Maar als echte Friezin, wel met beide benen op de grond.

Film op 30-12-17 om 16.29

Marcella LR-9350-2

Ben jij bang om niet serieus genomen te worden? Deze situatie maakte mij heel ongemakkelijk.

Ook mij bekruipt dat gevoel wel eens. Als ondernemer en professional wil je opgemerkt worden en serieus genomen worden. Je wilt je deskundigheid laten zien, je wilt je expertise uitdragen waarmee je anderen kunt helpen. Professionaliteit zit niet alleen in kennis en kunnen, maar zeker ook in uitstraling.

OH NEE! VERKEERDE KLEDINGKEUZE!
Vorig jaar is mij dit ook overkomen. 

lees verder ›

Vorig jaar was ik een jaar lang voorzitter van onze rotaryclub. Een heel intensief en spannend jaar. Ondanks dat ik iemand ben die graag de regie houdt, was dit toch wel heel anders om de club sturing te geven samen met het bestuur.

Wat is mij gebeurd? We hadden een bedrijfsbezoek bij één van de leden met een informeel etentje door samen te koken. Dus ik dacht, oh gezellig met onze eigen club eten, hartstikke leuk. Het was die dag heel zonnig weer en ik besloot te kiezen voor een zomeroutfit en dan ook nog eens heel casual. Alsof ik naar een terras ging met vriendinnen maar dan net even anders.

Toen ik daar kwam bleek dat de nieuwe kantoordirecteur van het bedrijf was uitgenodigd. OEPS. En de vraag kwam: ‘Marcella, wil jij als voorzitter even openen en iedereen welkom heten?’ Op dat moment voelde ik me heel klein, niet opgemerkt en zeker niet zichtbaar. Ik liet mijn expertise niet zien, voelde me niet krachtig en daardoor was de pracht ook even ver te zoeken. Ik had spijt dat ik niet iets anders had aangedaan, zodat ik mezelf vol zelfvertrouwen als voorzitter kon voorstellen en de club welkom kon heten.

Weet je wat er gebeurde? Ik voelde me heel onzeker en was bang niet serieus genomen te worden en hierdoor kon ik mijn bedrijf ook niet goed profileren. Door kleding te dragen waarin je je expertise laat zien, je je krachtig en vrouwelijk kunt presenteren, voel je je heel anders. Sterker en meer zichtbaar. Dan bent je trots op wat je te bieden hebt, waar je goed in bent, wat je met je bedrijf voor anderen kunt betekenen. Dat kun jij ook leren, zodat jij je ook vol zelfvertrouwen kunt presenteren.

De gelegenheid heeft effect op hoe wij de boodschap van de kleding interpreteren. In een luchtige zomeroutfit naar een informeel etentje of op het terras zitten is oké, maar ga je zo naar je werk bij een bank of heb je een taal als voorzitter bij een bijeenkomst van de rotary, dan is dat minder gepast. Wil je gezien en gehoord worden dan is het handig om jouw kleding in relatie tot de gelegenheid te kiezen. En hierbij hoef je je niet aan te passen, maar is het belangrijk dat jij jezelf met jouw persoonlijke kwaliteiten inpast in de situatie. Jij wilt toch ook volledig zichtbaar zijn en serieus genomen worden?

Daarvoor heb ik de VIP-dag Zichtbaar Succes met Professionele Outfits ontwikkeld, de eerste stap naar zichtbaar succes. Maar als je jezelf écht op de kaart wilt zetten, het verschil wilt maken en stappen wilt maken als ondernemer of professional en met je bedrijf, dan is de 2-daagse Krachtig Prachtig voor Zichtbaar Succes perfect voor jou. Ik ben écht laaiend enthousiast. Ben jij net zo enthousiast als ik, Ik meld me aan. Er is slechts plek voor maximaal 6 ambitieuze vrouwen.

fullsizeoutput_377b

Welke taal spreek jij met je kleding?

Dit moment van de foto gaat over werkkleding. Je ziet dat wat je draagt voor je werk afhankelijk is van de context. Deze plek is bijzonder, het is taalpodium Obe voor Lân fan taal. Leeuwarden is culturele hoofdstad van Europa 2018. Lân fan taal gaat eind februari open met als doel een schatkamer te zijn van de Friese cultuur voor iedereen en elke taal. Daar past natuurlijk Kleding als taal perfect bij. Eigenlijk is Marcella stijlinspirator een soort schatkamer (inspiratiebron) van de kledingtaal voor een stijlvolle persoonlijke uitstraling.

Welke taal spreek jij met je kleding?

lees verder ›

Onderschat de kracht van kleding niet. Kleding is niet alleen mooi of prettig om te dragen, hij communiceert ook, hij zendt een boodschap uit. Als je daarvan uitgaat, is het belangrijk te weten hoe en wat je met je kleding communiceert. Natuurlijk spreken we de taal allemaal wel, maar vaak doen we dat nog onbewust. Wees je bewust dat je kleding effect heeft op je uitstraling en hoe een ander op jou reageert.

Deze bouwkundige draagt voor zijn werk bedrijfskleding. Er is gekozen voor praktische stevige materialen, donkere kleuren en het hele team gelijk. Zelfs in bedrijfskleding kun je het verschil maken. Een werkgever kan kiezen voor een bepaald contrast in de kleding, kleding in een bepaalde kleur of materiaal. Dit heeft altijd effect op de boodschap die je uitstraalt. Zelfs het bedrijfslogo vertelt een eigen verhaal.

Wil je weten welke taal jij met je kleding spreekt en hoe jij je kracht kunt vertalen naar jouw stijl? Meld je snel aan voor de Masterclass Jouw Kracht, Jouw Stijl [FOR MEN ONLY] op 9 maart en je ontdekt hoe kleding jou en je werk kan ondersteunen voor zichtbaar succes. Mail mij voor meer informatie. 

IMG_5913

Hoe cool is de krijtstreep? Welke krijtstreep past bij jou?

De krijtstreep is een soort grafisch statement. Dit dessin wordt vaak geassocieerd met een serieuze zakelijke uitstraling. De rechte lijnen van de krijtstreep zijn krachtig en geven een formelere uitstraling. Vaak in blauw of grijs. Je ziet ze meestal in mannenpakken. Hieronder een paar voorbeelden hoe cool de krijtstreep eigenlijk is.

lees verder ›

Classy en eigentijds
Tegenwoordig is de krijtstreep trendy en eigentijds mits de pasvorm/model helemaal van nu is. Denk maar eens aan dat Italiaans gesneden pak met een verfijnde krijtstreep voor mannen. Hoe classy is dat?! Of het mannenpak als powersuit voor de vrouw. Heel stijlvol!

Hoe draag je de krijtstreep naar kantoor?
Afhankelijk van de context en je persoonlijkheid draag je je krijtstreep. Ben je iemand die serieus is en dat wilt uitstralen, draag dan als man je krijtstreeppak met een double breasted jasje (wel bovenste knopen dicht). Laat je goed adviseren over de pasvorm anders krijgt je pak een oudse uitstraling.

Hoe draag je de krijtstreep casual?
Wil je als vrouw de krijtstreep casual dragen, is een leuk t-shirt met opdruk geweldig onder het mannenpak. Een paar sneakers eronder en klaar. Of een gave gestreepte kokerrok met een hip bomberjasje erop om het geheel wat stoerder en informeler te maken. De krijtstreep heeft tenslotte een klassieke uitstraling.

De krijtstreep inzetten voor een krachtige uitstraling
Robert Willemsen, presentatietrainer, heeft onderzoek gedaan naar de invloed en uitwerking van de krijtstreep op ons beeld van een leidinggevende. Hij heeft een vrouw in verschillende kantooroutfits gefotografeerd, telkens in dezelfde houding. Deze foto’s legde hij voor aan de respondenten met als vraag: ‘In welke vrouw heb je het meeste vertrouwen als manager?’  De mensen moesten een keuze maken op basis van hun intuïtie. Met stip was de krijtstreep de beste outfit. Met 73% van de stemmen scoorde de foto met de krijtstreep outfit het beste. De kleuren lichtblauw en zalm roze scoorde met 1% en 9% het minst goed.

Het blijkt dus dat de krijtstreep hoog schoort als het gaat om de uitstraling van leiderschap. Ben je een ambitieus ondernemer of professional en je solliciteert naar een functie van manager, you know what to wear.

Foto pinterest

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wil je in één dag leren welke kleding en uitstraling bij jouw expertise en bedrijf past?

Herken je dit: ‘Je vindt kleding leuk en weet aardig wat de mode doet en eigenlijk weet je ook best hoe je er leuk en modisch uit kunt zien’. Maarrrrr er is veel meer te ontdekken!!!!!! Je mag jezelf nog meer laten zien.

Wil je er niet alleen leuk uitzien? En wil jij jezelf goedgekleed en optimaal presenteren in kleding die helemaal bij jou past en waarin je je krachtig, sprankelend jezelf en zelfverzekerd voelt? Dan zou ik het geweldig vinden als ik je mag inspireren.

Hoe geweldig zou het zijn als je in 2018 de eerste stap zet naar zichtbaar succes met je persoonlijke uitstraling?!

lees verder ›

Twijfel je aan je kleding en uitstraling omdat ….

 • je de sprankeling in je uitstraling mist;
 • je vaak dezelfde kleding draagt en en je liever niet te veel zichtbaar bent?
 • je niet weet wat kleding doet met je bedrijfsuitstraling?
 • je niet weet hoe je jouw deskundigheid (expertise) en professionaliteit kunt laten zien;
 • je het lastig vindt bewuste keuzes te maken in het aanschaffen van kleding;
 • je een kast vol kleding hebt, maar niets om aan te trekken;
 • je geen gevoel hebt voor het mixen & matchen van kleding;
 • je vaak meer floppers in je kast hebt dan toppers;
 • je het moeilijk vindt kleding te kiezen die bij jou past omdat het aanbod groot is;
 • je graag bewuste keuzes wilt maken en die kennis niet hebt.

Herken je één of meer van deze twijfels of wil je jezelf nog meer laten zien en ontdekken wat kleding voor jou kan betekenen, dan is deze VIP-dag Zichtbaar Succes met Professionele Outfits geschikt voor jou. Je leert in één dag welke kleding en uitstraling bij jouw deskundigheid en bedrijf past. Hoe je succesvolle outfits kunt samenstellen waarmee jij jezelf optimaal presenteert en je je bedrijf profileert. Denk jij nu, YES ik wil ook die stap maken en geen twijfels meer. Meld je dan snel aan voor de VIP-dag op 25 januari. Als je voor 1 januari beslist krijg je € 100,00 early stylebirdkorting op je investering. Meer informatie VIP-dag 25 januari 2018

Waarom zou je meedoen aan de VIP-dag? Wat levert de VIP-dag op?

Petra Wermink-Vos van Toffe Ondernemers liep ook tegen een aantal twijfels aan. Ze vond kleding niet belangrijk maar was zich goed bewust van de invloed van kleding op je uitstraling als ondernemer. Zij heeft de VIP-dag in het najaar gevolgd. Lees haar ervaring.

‘Marcella heeft me echt een groot cadeau gegeven. Ik ben nooit zo heel erg van de kleding geweest. Voor bepaalde gelegendheden kleedde ik me natuurlijk wel netjes, maar voelde me dan als snel “opgedirkt”. Of ik had het gevoel dat het het eigenlijk net niet was. Ik kon nooit echt goede keuzes maken wat betreft kleding.

Ik weet echter hoe belangrijk kleding is in een professionele uitstraling. Ik wil mezelf wel professioneel presenteren en mijn bedrijf profileren. Door de kennis en inspiratie van Marecella kan ik mij zakelijk en professioneel kleden zonder concessie aan mezelf te doen. Door de verdiepende inzichten in mezelf en de stijlcategorieën in combinatie met de contrasten, weet ik hoe ik mijn uitstraling zakelijker en krachtiger kan maken. Sinds de VIPdag kan ik kracht ontlenen aan mijn kleding en uitstraling. Ik wil een levendige uitstraling hebben van een succesvolle businesscoach met een onconventionele, high-end aanpak. Zo kan ik zowel mezelf als mijn deskundigheid laten zien en mijn visie kracht bijzetten. Echt een heel groot cadeau dat Marcella mij gaf. Ik ben haar erg dankbaar!’

IMG_6004
Petra Wermink-Vos van Toffe Ondernemers Nederland

Sparren over je persoonlijke stijl en uitstraling

Zou je het leuk vinden om met mij te sparren over je persoonlijke stijl en uitstraling tijdens een inspiratiegesprek? Dit gesprek is ofwel via skype of telefonisch en is geheel vrijblijvend. Ik bied deze maand 5 gratis inspiratiegesprekken aan. Meld je dus snel aan.

Ik inspireer en geef verdiepende inzichten aan jou als ambitieuze ondernemer of professional hoe je je vol zelfvertrouwen krachtig en prachtig kunt presenteren, je bedrijf kunt profileren en gaat voor zichtbaar succes. Ik maak je bewust hoe kleding invloed heeft op je uiterlijke presentatie en hoe je je sprankeling en professionaliteit kunt uitdragen.

images

Streepjescode

Krijtstreep
De krijtstreep is een ingeweven parallel lopend lijnenmotief, meestal op 0,7 tot 1 centimeter afstand van elkaar. De streep kan variëren in breedte en ook de afstand tussen de strepen is variabel. Traditioneel wordt de krijtstreep gebruikt voor zakelijke pakken.

lees verder ›

Hoe breder de streep hoe meer autoriteit, hoe meer ruimte tussen de streep des te opvallender. Vroeger bepaalde de dikte van de streep je status en daarmee hoe serieus je werd genomen. Dat is veranderd, je wilt nog steeds serieus genomen worden als ondernemer of professional maar ook zichtbaar zijn in wie je bent met al je deskundigheid. En laat de krijtstreep daar nou net voor zijn geknipt!

In de jaren 30 van de vorige eeuw gold het krijtstreeppak als modieus. De filmindustrie had hierop grote invloed. Hollywood helden, zoals Clark Gable en Cary Grant verschenen op het witte doek in een pak met krijtstreep. Het kledingstuk werd gezien als iets wat gedragen werd door respectable mannen.

Door de verticale loop van de lijnen lijkt de drager van kleding met krijtstreep visueel slanker en langer. Waarbij opgemerkt moet worden dat een lange slanke man nog langer lijkt met een smalle streep met weinig tussenruimte.

Pinstripe
Een pinstripe bestaat uit kleine puntjes die optisch een rechte lijn vormen en is een andere benaming voor de krijtstrip.

Info uit vakblad Kleur & Stijl / Foto pinterest

18221730_1338779902824047_5007551763176844580_n

Inspiratie

De BellMen laat iedere man er goed uit zien. De BellMen combineer je met kleding uit je eigen garderobe. Mannen besteden vaak aandacht aan hun basisgarderobe passend bij de situatie en het doel. Maar door aandacht te besteden aan de details ga je voor stijl en durf je je te onderscheiden.

fullsizeoutput_2e2a

Bij een VIP-dag, hoort een VIP-uitstraling.

Als je deelneemt aan de VIP-dag doorloop je 4 stappen om inzicht te krijgen in de taal van kleding, hoe je je kwaliteiten en deskundigheid kunt uitdragen en hoe je op en top jezelf kunt zijn bij iedere gelegenheid met jouw persoonlijke (VIP-)uitstraling.

Ik kwam deze prachtige fake-fur jas tegen. Deze jas geeft mij direct een VIP-uitstraling door het rijke materiaal en de glans. Zoals je ziet was het nog nazomer en liep ik op prachtige sandaaltjes. Als ik hem nu tegen zou komen, is hij voor mij. Deze jas past perfect bij mij als stijlinspirator en ook bij mij als Marcella. Altijd net even anders dan anders.

Wil je ook weten in welke kleding jij je professionaliteit uitdraagt, hoe je je op en top kunt presenteren in kleding waarin je je goed voelt en waarmee je je vol zelfvertrouwen kunt presenteren? Ik zou het tof vinden als jij de vierde en laatste VIP-deelnemer bent van dit jaar.

De volgende 4 stappen ga je maken: 

lees verder ›

Stap 1
Je leert ontdekken hoe de taal van kleding werkt, wat het effect is van de eerste indruk en over de taal van non-verbale communicatie. Met behulp van de ‘stijlcategorieën’ krijg je duidelijk en snel inzicht in het effect van kleur en kleding op de werkvloer en privé.
Stap 2
Beeldvorming en bewustwording. Wat straal je uit en wat wil je uitstralen?
Wat wil je uitstralen met jouw functie of jouw bedrijf als geheel?
Stap 3
De stylingtools contrast, kleur en vorm in de praktijk.
Stap 4
In deze stap leer je de vertaalslag te maken hoe je met meer gemak kleding kiest die jouw professionele uitstraling ondersteunt. Hoe je succesvolle outfits kunt samenstellen voor iedere gelegenheid en je met meer gemak jezelf kunt presenteren voor zichtbaar succes.

Wat levert de VIP-dag nog meer op:

 • intensieve en persoonlijke stylingaandacht van een expert;
 • tips & trucs waar je thuis direct mee aan de slag kunt;
 • een extra dimensie aan jouw blijvende indruk en bewustwording;
 • een boost in je zelfrespect omdat je het waard vindt om in jezelf te investeren;
 • Plezier en durf!

Voorafgaand aan de VIP-dag ontvang je een voorbereidende opdracht. Aan het einde van de dag weet op welke punten je meer zichtbaar succes met professionele outfits creëert en heb je een mooi ‘stijlplan’ om dit ook daadwerkelijk te creëren.

Heb je nog vragen, bel 06-51195158 mij gerust.

p2289475-1024x768

Competente uitstraling door make-up!

Uit onderzoek van de Harvard Universiteit is gebleken dat naarmate vrouwen een verzorgde professionele make-up dragen ze door anderen meer worden gezien als capabel, competent en betrouwbaar, aldus de NY Times.

lees verder ›

Het dragen van make-up is een onderdeel van je professionele uitstraling en speelt in de communicatie een rol. We hebben de keus om het wel of niet te gebruiken. Maar als je het dan gebruikt, doe het dan op de juiste wijze zodat het je uitstraling verfraait, versterkt en het je zichtbaarheid vergroot. En uiteraard met producten die aansluiten bij de wijze waarop je in het leven staat. Ik heb bewust gekozen voor de skincare mineral make-up van Jane Iredale.

De eerste indruk
De eerste indruk van iemands uitstraling en persoonlijkheid is voor het grootste deel gebaseerd op de non-verbale communicatie van lichaamstaal en uiterlijke verschijning.

In het make-up onderzoek zijn verschillende make-up looks naast elkaar beoordeeld. Je kunt verschillende indrukken achterlaten met make-up over één persoon. De eerste indruk telt, zoals je weet.

Naturally = professioneel
De make-uplook ‘naturally’ heeft direct impact op je zichtbaarheid en versterkt je ‘persoonlijke’ kracht. Het is een make-up met natuurlijke kleuren van een goede kwaliteit en niet té opgemaakt. Het geeft een verzorgde professionele uitstraling en straalt vertrouwen en competentie uit.

Glam =  sexy
Het effect van deze make-uplook is krachtig. De nadruk ligt of op de ogen of op de lippen met krachtige kleuren en donkere tinten. Deze look benadrukt het vrouweffect en wordt als zeer aantrekkelijk gezien, maar wel MINDER te vertrouwen en MINDER stabiel. Een make-up voor een feestelijke gelegenheid en niet voor je werk.

De laatste look scoort zeer hoog op aantrekkelijkheid, maar wel met een korte tijdsspanne, ofwel de impact is van korte duur.

Conclusie: Ga voor een mooie natuurlijke make-up passend bij jou voor een professionele uitstraling. Tenzij je een statement wilt maken met make-up.

Wil jij ook die mooie natuurlijke make-uplook? Vind jij het ook lastig om een mooie make-up aan te brengen zonder dat je zo opgemaakt bent?  Meld je dan snel aan voor de make-upavond op dinsdagavond 21 november, want VOL=VOL.

Jij bent écht het visitekaartje van je bedrijf!

Afgelopen woensdag was ik bij een bijeenkomst van ambitieuze ondernemers en professionals. Inspirerende vrouwen met een missie! Vrouwen die hun deskundigheid en professionaliteit willen uitdragen in hun functie en met hun bedrijf.
Iedere ondernemer en professional is uniek, anders dan anders. Maar hoe laat je zien dat je uniek bent, hoe draag je je persoonlijke kracht uit?

lees verder ›

Veel vrouwen vinden het lastig om uit te dragen wie ze zijn en waar ze voor staan. Ze weten niet precies hoe ze hun zichtbaarheid kunnen vergroten en het verschil kunnen maken. Ze hebben niet altijd de durf om zich te onderscheiden in hun uitstraling.

Aan het einde van de avond kreeg ik een prachtig compliment: ‘Jij bent echt het visitekaartje van je bedrijf!’ Waarop een andere professional toevoegde: ‘Marcella heeft heel duidelijk een eigen stijl, altijd anders dan anders’.

Ik kan jou ook leren hoe jij het visitekaartje van je bedrijf wordt. Ik help ondernemers en professionals met hun uiterlijke communicatie, hoe je je krachtig en prachtig kunt presenteren, je bedrijf kunt profileren en gaat voor zichtbaar succes. In kleding waarin je je prettig voelt, je optimaal presenteert en dat alles in je eigen unieke stijl.

Wil jij ook het visitekaartje zijn van je bedrijf en je onderscheiden in je persoonlijke stijl? En wil je een professionele, tijdloze en toch eigentijdse uitstraling, dit najaar start het 4-maanden Succes Trek Je Aan programma. Tijdens dit programma begeleid ik je bewust in 4 maanden zodat de opgedane kennis tijd krijgt om te landen en je de vaardigheden kan blijven doorvoeren. Ik help je om de nieuw ingeslagen weg in je persoonlijke uitstraling door te zetten en toch jezelf te blijven!  Mail mij voor een inspiratiegesprek, dan kunnen we bespreken of het Succes Trek Je Aan programma bij je past.
Stijlvolle groeten,

Marcella
stijlinspirator

IMG_3056

Een tikkeltje eigenwijs. Een uitgesproken idee. Dat is Concept Store Johan Hemrica

Wat een prachtig bedrijf in de binnenstad van Leeuwarden. Een eigentijdse winkel die zich onderscheidt op het gebied van bloemen, mode en interieur. Als stijlinspirator verdiep ik me altijd in de nieuwe trends. Ik bezoek heel graag Concept Store Johan Hemrica voor inspiratie, de nieuwe trends en de succestoppers voor mezelf en mijn klanten.

lees verder ›

Een plek waar je kunt genieten van mooie materialen, bijzondere items, subtiele details en designstukken. Door de verhuizing naar een bijzonder mooi nieuw pand komt alles nog mooier tot zijn recht.

Alleen al een bezoek voor inspiratie is zeker de moeite waard.

TIP: de gave trendy eigentijdse laarzen en schoenen bij Hemrica. Deze winter zie je dat  de vorm van de neus van laarzen en schoenen puntig mag zijn. Dit geeft een krachtige uitstraling aan de schoen of laars.

quote-1

‘Ineens word ik serieus genomen en zien relaties en klanten dat ik er ben.’

Majet is een ambitieuze vrouw met een bedrijf. Ze volgde veel inhoudelijke trainingen. Daar lag haar focus. Na een tijd heeft ze gemerkt dat ze toe was aan de volgende stap. Haar kleding paste niet meer bij haar. Ze wilde een stap maken naar een hoger niveau met haar bedrijf. Ze wilde haar deskundigheid uitdragen en zichtbaar zijn voor potentiële klanten.

lees verder ›

Kleding was voor haar minder belangrijk maar ze was zich inmiddels wel bewust van de versterkende factor van een optimale professionele presentatie met haar eigen stijl.  Daarom besloot ze deel te nemen aan het 4-maandenprogramma Succes Trek Je Aan.  Het was een boost in zelfvertrouwen en zichtbare versterking van haar marktpositie. Majet voelt zich zeker in haar uiterlijke presentatie, weet de juiste keuzes te maken, ze straalt
professionaliteit uit, ze wordt serieus genomen en ze heeft haar zichtbaarheid vergroot. Ineens wordt ze serieus genomen en zien relaties en klanten wie ze is en wat ze doet. Ze ervaart dat er steeds meer belangstelling is voor haar bedrijf en haar diensten. Een mooi voorbeeld van Krachtig Prachtig voor Zichtbaar Succes.

[Foto CB]

Afbeelding2

2017-2018

De Zakenvrouw

Iedere topvrouw verdient een top verschijning! She Suit Couture voor de zakenvrouw

20df1d28f7ca310f671b38ab9a786131

Paperbag

IMG_3107

Je eigen mix

Een compleet doordachte look kan eruitzien alsof je zó uit een magazine bent gestapt. Mix vintage en fashion, zomer en winter. Draag een mooi overhemd eens met een verbleekte jeans of een keurige broek met een chic jasje en stoere All Stars.

fdfa177f7d1c0ba3bc451d720e3bddbb
d3b0205e964f329ac08e1759f323e7e4
aa6abd248a4602df29279a66112145b3
1c0d4563535d920c693faf944a1a86db
4f2d970918f22799bb06f2a8f5d11581