Hoe cool is de krijtstreep? Welke krijtstreep past bij jou?

De krijtstreep is een soort grafisch statement. Dit dessin wordt vaak geassocieerd met een serieuze zakelijke uitstraling. De rechte lijnen van de krijtstreep zijn krachtig en geven een formelere uitstraling. Vaak in blauw of grijs. Je ziet ze meestal in mannenpakken. Hieronder een paar voorbeelden hoe cool de krijtstreep eigenlijk is.

Classy en eigentijds
Tegenwoordig is de krijtstreep trendy en eigentijds mits de pasvorm/model helemaal van nu is. Denk maar eens aan dat Italiaans gesneden pak met een verfijnde krijtstreep voor mannen. Hoe classy is dat?! Of het mannenpak als powersuit voor de vrouw. Heel stijlvol!

Hoe draag je de krijtstreep naar kantoor?
Afhankelijk van de context en je persoonlijkheid draag je je krijtstreep. Ben je iemand die serieus is en dat wilt uitstralen, draag dan als man je krijtstreeppak met een double breasted jasje (wel bovenste knopen dicht). Laat je goed adviseren over de pasvorm anders krijgt je pak een oudse uitstraling.

Hoe draag je de krijtstreep casual?
Wil je als vrouw de krijtstreep casual dragen, is een leuk t-shirt met opdruk geweldig onder het mannenpak. Een paar sneakers eronder en klaar. Of een gave gestreepte kokerrok met een hip bomberjasje erop om het geheel wat stoerder en informeler te maken. De krijtstreep heeft tenslotte een klassieke uitstraling.

De krijtstreep inzetten voor een krachtige uitstraling
Robert Willemsen, presentatietrainer, heeft onderzoek gedaan naar de invloed en uitwerking van de krijtstreep op ons beeld van een leidinggevende. Hij heeft een vrouw in verschillende kantooroutfits gefotografeerd, telkens in dezelfde houding. Deze foto’s legde hij voor aan de respondenten met als vraag: ‘In welke vrouw heb je het meeste vertrouwen als manager?’  De mensen moesten een keuze maken op basis van hun intuïtie. Met stip was de krijtstreep de beste outfit. Met 73% van de stemmen scoorde de foto met de krijtstreep outfit het beste. De kleuren lichtblauw en zalm roze scoorde met 1% en 9% het minst goed.

Het blijkt dus dat de krijtstreep hoog schoort als het gaat om de uitstraling van leiderschap. Ben je een ambitieus ondernemer of professional en je solliciteert naar een functie van manager, you know what to wear.

Foto pinterest