Competente uitstraling door make-up!

Uit onderzoek van de Harvard Universiteit is gebleken dat naarmate vrouwen een verzorgde professionele make-up dragen ze door anderen meer worden gezien als capabel, competent en betrouwbaar, aldus de NY Times.

Het dragen van make-up is een onderdeel van je professionele uitstraling en speelt in de communicatie een rol. We hebben de keus om het wel of niet te gebruiken. Maar als je het dan gebruikt, doe het dan op de juiste wijze zodat het je uitstraling verfraait, versterkt en het je zichtbaarheid vergroot. En uiteraard met producten die aansluiten bij de wijze waarop je in het leven staat. Ik heb bewust gekozen voor de skincare mineral make-up van Jane Iredale.

De eerste indruk
De eerste indruk van iemands uitstraling en persoonlijkheid is voor het grootste deel gebaseerd op de non-verbale communicatie van lichaamstaal en uiterlijke verschijning.

In het make-up onderzoek zijn verschillende make-up looks naast elkaar beoordeeld. Je kunt verschillende indrukken achterlaten met make-up over één persoon. De eerste indruk telt, zoals je weet.

Naturally = professioneel
De make-uplook ‘naturally’ heeft direct impact op je zichtbaarheid en versterkt je ‘persoonlijke’ kracht. Het is een make-up met natuurlijke kleuren van een goede kwaliteit en niet té opgemaakt. Het geeft een verzorgde professionele uitstraling en straalt vertrouwen en competentie uit.

Glam =  sexy
Het effect van deze make-uplook is krachtig. De nadruk ligt of op de ogen of op de lippen met krachtige kleuren en donkere tinten. Deze look benadrukt het vrouweffect en wordt als zeer aantrekkelijk gezien, maar wel MINDER te vertrouwen en MINDER stabiel. Een make-up voor een feestelijke gelegenheid en niet voor je werk.

De laatste look scoort zeer hoog op aantrekkelijkheid, maar wel met een korte tijdsspanne, ofwel de impact is van korte duur.

Conclusie: Ga voor een mooie natuurlijke make-up passend bij jou voor een professionele uitstraling. Tenzij je een statement wilt maken met make-up.

Wil jij ook die mooie natuurlijke make-uplook? Vind jij het ook lastig om een mooie make-up aan te brengen zonder dat je zo opgemaakt bent?  Meld je dan snel aan voor de make-upavond op dinsdagavond 21 november, want VOL=VOL.