fullsizeoutput_3d3a

“Je gaat het pas zien als je het door hebt.”

Deze reactie schreef architect Kees de Haan na onze samenwerking. Ik heb Kees leren kennen als een zeer inspirerend architect met innovatieve ideeën en oog voor detail. Tijdens onze samenwerking bleek dat er veel gelijkenissen zijn in de manier waarop we werken.

Hij kwam bij mij met de vraag: “Marcella er mag qua kleding & uitstraling een tandje bij.” Hij wilde zichtbaar zichzelf zijn als architect. Zijn unieke persoonlijke stijl zijn we tijdens een kort traject gaan verfijnen met een extra dimensie in uitstraling. Niet over de top, maar gewoon zichtbaar zichzelf met net dat beetje meer. We gingen eerst gingen inzoomen op zijn eigenheid.

Een eigen zichtbare identiteit als ondernemer of professional wordt steeds belangrijker. Kees wist zeker wel welke kleding hij mooi vond. Hij representeert een professioneel opererend architectenbureau en wilde ontdekken wat kleding zou kunnen doen om dat te ondersteunen. En dat heeft hij geweten. Het komt best heel dichtbij en is heel persoonlijk. Het gaat over jou!

Lees hier hoe Kees de samenwerking heeft ervaren.

 
lees verder ›

“Qua kleding en uitstraling mocht er wel een tandje bij. Marcella gaf mij het inzicht hoe je met kleding het verschil kunt maken. In twee inspirerende sessies en met wat huiswerk liet ze mij ontdekken wat ik zou willen uitstralen zonder mezelf te verliezen. Met de begrippen eenvoud, klasse, artisticiteit, warme en comfort kwam uiteindelijk een duidelijke kledingstijl naar boven. De eye-opener was het voor de spiegel proberen welke kleuren en contrasten wel of niet werken. Als je het eenmaal hebt gezien, heb je het door. En het werkt, de eerste complimenten voor mijn kledingkeuze zijn al binnen.”
Kees de Haan
Architect-vennoot

Wil jij ook een tandje erbij, jezelf zichtbaar presenteren als vakexpert? Speciaal voor ambitieuze mannen is er de Masterclass Jouw Kracht, Jouw Stijl op donderdag 24 mei a.s.. Meld je snel aan, er zijn slechts zes plekken en één plek is al gereserveerd. MEER INFORMATIE OVER DE MASTERCLASS

0938_BLOEMEN_UITEEN_w45_v2

Een roos is geen zomerviolier

Dat we prachtig zijn, dat we mooi, goed en waardevol zijn zoals we nu zijn, dat vergeten we soms of geloven het niet.

Vaak is er een innerlijke stem die zegt: ‘Eerst die cursus, eerst afvallen, eerst die andere baan vinden en dan voel ik me geweldig en kan ik dat ook uitstralen. Eerst nieuwe klanten, die ene opdracht, eerst minder kritisch worden en dan werken aan mezelf.

Er moet nog iets geleerd worden, iets verbeterd of bereikt. We denken dat we iets moeten doen om iets te zijn. Later, ooit, als we het rustiger hebben. Dan …..

…. maar niets is minder waar.

 

 
lees verder ›

Neem nu die mooie roos in mijn bos bloemen en kijk eens goed hoe deze roos eruit ziet. Een mooie roos, half open, een stevige krachtige steel met rebelse puntjes en een prachtig krachtige bloem van warme perzik en oranje tinten. Hij staat daar tussen al die andere mooie voorjaarsbloemen.

Hij lijkt totaal niet op de andere bloemen zoals bv. de zomerviolier in het zachtroze. Deze heeft heel veel blaadjes in zachte kleuren, is verfijnd en is zwierig.

fullsizeoutput_4650

Leen de bloemetjes van de zomerviolier en plak ze aan de stengel van de roos. Wat gebeurt er dan? Hoe ziet dat eruit? Wordt jouw roos meer zichzelf met die geleende bloemetjes of moet hij nu iets uitleggen?

‘Eigenlijk ben ik een roos, maar ik heb de bloemetjes van de zomerviolier.’ En wat doet het uitleggen, verontschuldigen ervan met de energie van de roos?

Het klopt niet, de roos is niet zichzelf. Geef de geleende blaadjes weer snel terug.
Wat een rust. Je ziet een roos, je ziet een zomerviolier en heel veel andere voorjaarsbloemen. Ieder mooi zoals ze zijn met hun eigen kwaliteiten en eigenheid.

Herken je dit bij jezelf? Als ik nu dit of dat had? Als ik maar net zo slank was als mijn collega, als ik nu ook maar zo doelgericht en krachtig was, als ik nu ook maar zo sprankelend was, dan zou ik mezelf meer laten zien.

Je bent op je allerbest als je zichtbaar jezelf bent met jouw identiteit en eigenheid. Want als jij niet jezelf bent, wie gaat het dan doen?

Dus als jij een roos bent, wees dan ook 100% een roos. En kleed je als zodanig in jouw unieke persoonlijke stijl, zodat je zichtbaar jezelf bent.

Want een roos is geen zomerviolier!

Waarom zou je nog langer wachten en blijven hangen in je kledingstijl waarin je niet volledig tot je recht komt. Durf jij jezelf te laten zien?

Stel jezelf de vraag: “Wat is jouw identiteit? Welk beeld past daarbij? Hoe wil je graag door je potentiële klanten gezien worden?” Als je dat doet en vertaalt naar je uitstraling, word jij meer zichtbaar jezelf.

Heb jij behoefte om te sparren wat ik voor jou kan betekenen? Om echt te werken aan zichtbaar jezelf, zodat je na de zomer 100% voor je persoonlijke unieke stijl gaat? Reageer op deze e-Styling, dan plannen we een inspiratiegesprek in.

Ik wil graag een inspiratiegesprek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Word jij ‘echt’ gezien wie je werkelijk bent?

Ik geloof dat als je de perfecte balans hebt tussen uitstraling, eigenheid en unieke stijl, jij ‘echt’ gezien wordt wie je werkelijk bent van binnen! Uitstraling zit niet in een mooie stijl adopteren. Uitstraling zit in een unieke stijl die de lagen van een persoonlijkheid onthult en de daarmee gepaard gaande associaties. Terwijl je jouw eigen fundamenteel gevoel in tact laat.

Verlang jij ook naar een uitstraling die representatief is voor je binnenkant? Die je eigenheid en talent versterkt?

 
lees verder ›

Door kleding te dragen met net dat extraatje dat bij jou past zonder jezelf te verliezen, zodat je juist meer jezelf bent en je goed voelt in wat je draagt, creëer je jouw unieke persoonlijke stijl. Een stijl die je altijd ‘graag’ draagt, zakelijk en privé, op ieder moment, tijdens iedere gelegenheid en waar je ook bent. Relaties, opdrachtgevers en collega’s zien jou, zoals je werkelijk bent als ondernemer of professional met jouw eigenheid en talent.

Als jij voelt JA dat is wat ik wil, ik wil ‘echt’ gezien worden met al mijn eigenheid en talent om mezelf prachtig en krachtig vol zelfvertrouwen te presenteren in mijn unieke kleding stijl. Stuur me dan vandaag een mailtje. Ik ga graag vrijblijvend met je in gesprek wat ik voor je kan betekenen.
Met mij in gesprek

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trots als een pauw!

Op dit moment volg ik een super gaaf programma ‘Presenteren met zelfvertrouwen’ bij Pak Je Podium van Eva Brouwer. Je zou kunnen zeggen: ‘Joh Marcella dat heb jij toch niet nodig? Jij weet toch hoe je je optimaal kunt presenteren en je bedrijf kunt profileren?’

Dat is ook zo, maar waar het mij echt om gaat is het volgende.

 
lees verder ›

Het podium pakken is meer dan mezelf goed presenteren en kleden. Het is tegen mezelf zeggen dat ik een EXPERT ben, en echt een verhaal te vertellen heb waarmee ik anderen kan helpen. Ik wil mijn missie en visie delen met de wereld en mij laten zien op social media zodat mijn bedrijf mag groeien en bloeien. Eva Brouwer zoomt in op onze unieke verhalen. Samen met 9 inspirerende vrouwen met een bedrijf leren we de juiste video’s te maken om onze unieke verhalen in de wereld te brengen.

Het is een extra dimensie in mijn bedrijf. Een ontdekkingstocht hoe ik nog meer van mezelf kan laten zien, mijn verhaal met inhoud kan vertellen en zo nog heel veel ondernemers en professionals met mijn eigenheid en talent mag inspireren en adviseren.

En ik wil trots zijn op wat ik doe en op de manier hoe ik dat uitdraag in de wereld. Trots op alle ondernemers en professionals die zich ook durven te laten zien met hun expertise en hun persoonlijke verhaal. In Friesland zeggen we ‘GRUTSK’ en voelt als nog groter dan trots.

Ik geloof dat als jij werkelijk gezien wordt wie ‘jij’ bent, je het verschil kunt maken!

75d05bd7-485e-4d8f-b8a2-78d17280cffb

Deze bevlogen business-coach wilde geen concessies aan zichzelf doen

Ik weet nog goed dat ik met Petra Wermink van Toffe Ondernemers (groene jasje rechts) een telefonisch inspiratiegesprek heb gehad en het eerste wat ze me vertelde was: ‘Marcella ik ben helemaal niet zo van aandacht besteden aan uitstraling en kleding. Het maakt me niet veel uit. Ik wil dat anderen door de buitenkant heen kijken en zien wie ik ben. Ik ben er niet goed in. Ik hou wel van kleur, daar voel ik me goed bij. Het moet comfortabel zijn en kleurrijk.

Eigenlijk wilde Petra zichzelf zijn in haar uitstraling, haar unieke kledingstijl dragen, zich goed voelen en haar professionaliteit uitdragen.

Wat was haar ervaring na de VIP-dag:

 
lees verder ›

‘Marcella heeft me echt een groot cadeau gegeven. Ik ben nooit zo heel erg van de kleding geweest. Voor bepaalde gelegendheden kleedde ik me natuurlijk wel netjes, maar voelde me dan als snel “opgedirkt”. Of ik had het gevoel dat het het eigenlijk net niet was. Ik kon nooit echt goede keuzes maken wat betreft kleding.

Ik weet echter hoe belangrijk kleding is in een professionele uitstraling. Ik wil mezelf wel professioneel presenteren en mijn bedrijf profileren. Door de kennis en inspiratie van Marecella kan ik mij zakelijk en professioneel kleden zonder concessie aan mezelf te doen.

Door de verdiepende inzichten in mezelf en de stijlcategorieën in combinatie met de contrasten, weet ik hoe ik mijn uitstraling zakelijker en krachtiger kan maken. Sinds de VIPdag kan ik kracht ontlenen aan mijn kleding en uitstraling. Ik wil een levendige uitstraling hebben van een succesvolle businesscoach met een onconventionele, high-end aanpak. Zo kan ik zowel mezelf als mijn deskundigheid laten zien en mijn visie kracht bijzetten.

Echt een heel groot cadeau dat Marcella mij gaf. Ik ben haar erg dankbaar!’
Petra Wermink van Toffe Ondernemers

Wil jij ook zichtbaar jezelf zijn en kracht ontlenen aan je kleding en uitstraling?

IK MELD ME AAN VOOR VOOR DE VIP-DAG

IMG_5227

NIEUW: Masterclass ‘Jouw Kracht, Jouw Stijl’ [FOR MEN ONLY]

Op vrijdagmiddag 9 maart is de masterclass ‘Jouw Kracht – Jouw Stijl’ voor 6 ondernemende mannen.

In een dagdeel van 13.30 tot 17.30 uur zoomen we in op jouw kracht, je bedrijf of functie en hoe je met jouw individuele stijl uiting kunt geven aan je missie en visie. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan een stijlvol modebedrijf voor mannen.

AANMELDEN

Een eigen zichtbare identiteit wordt steeds belangrijker. Hoe kom je succesvol en zelfverzekerd over? Hoe versterk je je professionele uitstraling in kleding waarin je je prettig voelt? Hoe profileer je jezelf en vergroot je je zichtbaarheid? Allemaal vragen die aan de orde komen tijdens de masterclass.

 
lees verder ›

De masterclass ‘Jouw Kracht, Jouw Stijl’ gaat in op kleding, persoonlijke kwaliteiten en communicatie. Waar het om gaat is of je uitstraling je positief profileert naar toekomstige klanten, opdrachtgevers en collega’s. Je wilt overtuigen dat jij de juiste persoon bent voor de opdracht of baan.

Kleding inzetten voor uiting aan je missie en visie

Kleding en uitstraling is wellicht niet het eerste waaraan je zou denken als je het hebt over je professionele ontwikkeling. Of het bevorderen van je carrière. Professionaliteit zit niet alleen in kennis, vaardigheden en kunnen. Een eigen zichtbare identiteit wordt steeds belangrijker. Kleding is een manier dat je kunt inzetten om te laten zien wie je bent, wat je missie en visie is.

Stijl, klasse en  oog voor detail, zo maak je het verschil en een goede eerste indruk. Onderzoek wijst zelfs uit dat ondernemers en professionals beter zichtbaar zijn en serieuzer worden genomen als zij meer aandacht besteden aan uiterlijke communicatie.

Het resultaat voor de man

 • Inzicht in de boodschap die je uit wilt dragen
 • Verbeterde eerste indruk
 • Draagvlak in een organisatie – je wordt gezien als natuurlijk persoon
 • Je straalt het beeld uit dat je van jezelf wilt neerzetten
 • Je vergroot je zichtbaarheid
 • Sterkere stijlovertuiging

Het resultaat voor de werkgever

 • Professionals/medewerkers profileren het vakmanschap van jouw bedrijf
 • Dit doen zij met een zelfbewuste en zelfverzekerde uitstraling
 • Betere kansen bij potentiele opdrachtgevers door professionele uitstraling van werknemers
 • Versneller van het bereiken van doelen
 • Gemotiveerd personeel door ze serieus te nemen in ambitie
  (ze zijn het waard om in te investeren)

Introductieprijs € 177,00 ex 21% BTW

Als je je voor 3 februari aanmeldt, ontvang je het boek ‘Man op z’n best’ van Arno Kantelberg cadeau. Reserveer snel want VOL = VOL  IK MELD ME AAN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Waarom Lisette de Ruigh mee heeft gedaan aan de VIP-dag?

Lisette de Ruigh heeft afgelopen jaar meegedaan aan de VIP-dag. Lisette had de wens om een volgende stap te zetten in haar carrière. Een ambitieus hoog opgeleide vrouw die zich richt op inhoud, complexe vraagstukken waarbij veranderingen een centrale rol spelen. Aan zichtbaar succes had ze nooit gewerkt (wel een aantal jaren geleden een kleuradvies gehad).

Dit heeft de VIP-dag Zichtbaar Succes met Professionele Outfits Lisette de Ruigh opgeleverd:

 
lees verder ›

Een VIP-dag bij Marcella is het beste cadeau dat ik mezelf, het afgelopen jaar, heb gegeven.  
Staande voor de volgende stap in mijn carrière was het voor mij belangrijk om letterlijk zichtbaarder te worden. Met vier, voor elkaar onbekende, vrouwen werden we die dag door Marcella, in alle veiligheid, meegenomen, op weg naar zichtbaar succes. 

Marcella verstaat de kunst om, door heel goed naar je te luisteren en te kijken, je te leren op andere wijze naar jezelf te kijken. Haar enorme positiviteit en haar eerlijke feedback hebben mij in ieder geval flink vooruit geholpen in mijn professionele uitstraling en maken ook dat ik met plezier terugdenk aan de VIP-dag.
Lisette de Ruigh

Na de VIP-dag maakt ze bewuste keuzes in kleding waardoor haar professionele uitstraling is versterkt, ze haar deskundigheid uitdraagt en haar zichtbaarheid enorm is vergroot en ze zich vol zelfvertrouwen kan presenteren. Met als resultaat een nieuwe leidinggevende functie bij een grote organisatie.

De ervaringen van mijn klanten sterken mij erin dat ik nog veel meer mensen blij wil maken met mijn kennis en waarde die ik te bieden heb als stijlinspirator en trainer masterprogramma Kleding als taal. Dat maakt mij gelukkig.

IMG_6497

Mijn hoogtepunt voor 2017 was het beëindigen van mijn parttime baan bij Trip Advocaten afgelopen zomer. Ik kan me nu volledig richten op mijn bedrijf Marcella stijlinspirator en het Masterprogramma Kleding als taal voor image consultants. Dit geeft zo veel energie, focus en vrijheid om te kunnen ondernemen. Ik heb zin in 2018. Het jaar waarin mijn bedrijf 10 jaar bestaat. Als je mij blijft volgen, hou ik je op de hoogte van al mijn mooie plannen. En ik kan je beloven dat zijn er veel. Maar als echte Friezin, wel met beide benen op de grond.

Film op 30-12-17 om 16.29

 
Marcella LR-9350-2

Ben jij bang om niet serieus genomen te worden? Deze situatie maakte mij heel ongemakkelijk.

Ook mij bekruipt dat gevoel wel eens. Als ondernemer en professional wil je opgemerkt worden en serieus genomen worden. Je wilt je deskundigheid laten zien, je wilt je expertise uitdragen waarmee je anderen kunt helpen. Professionaliteit zit niet alleen in kennis en kunnen, maar zeker ook in uitstraling.

OH NEE! VERKEERDE KLEDINGKEUZE!
Vorig jaar is mij dit ook overkomen. 

 
lees verder ›

Vorig jaar was ik een jaar lang voorzitter van onze rotaryclub. Een heel intensief en spannend jaar. Ondanks dat ik iemand ben die graag de regie houdt, was dit toch wel heel anders om de club sturing te geven samen met het bestuur.

Wat is mij gebeurd? We hadden een bedrijfsbezoek bij één van de leden met een informeel etentje door samen te koken. Dus ik dacht, oh gezellig met onze eigen club eten, hartstikke leuk. Het was die dag heel zonnig weer en ik besloot te kiezen voor een zomeroutfit en dan ook nog eens heel casual. Alsof ik naar een terras ging met vriendinnen maar dan net even anders.

Toen ik daar kwam bleek dat de nieuwe kantoordirecteur van het bedrijf was uitgenodigd. OEPS. En de vraag kwam: ‘Marcella, wil jij als voorzitter even openen en iedereen welkom heten?’ Op dat moment voelde ik me heel klein, niet opgemerkt en zeker niet zichtbaar. Ik liet mijn expertise niet zien, voelde me niet krachtig en daardoor was de pracht ook even ver te zoeken. Ik had spijt dat ik niet iets anders had aangedaan, zodat ik mezelf vol zelfvertrouwen als voorzitter kon voorstellen en de club welkom kon heten.

Weet je wat er gebeurde? Ik voelde me heel onzeker en was bang niet serieus genomen te worden en hierdoor kon ik mijn bedrijf ook niet goed profileren. Door kleding te dragen waarin je je expertise laat zien, je je krachtig en vrouwelijk kunt presenteren, voel je je heel anders. Sterker en meer zichtbaar. Dan bent je trots op wat je te bieden hebt, waar je goed in bent, wat je met je bedrijf voor anderen kunt betekenen. Dat kun jij ook leren, zodat jij je ook vol zelfvertrouwen kunt presenteren.

De gelegenheid heeft effect op hoe wij de boodschap van de kleding interpreteren. In een luchtige zomeroutfit naar een informeel etentje of op het terras zitten is oké, maar ga je zo naar je werk bij een bank of heb je een taal als voorzitter bij een bijeenkomst van de rotary, dan is dat minder gepast. Wil je gezien en gehoord worden dan is het handig om jouw kleding in relatie tot de gelegenheid te kiezen. En hierbij hoef je je niet aan te passen, maar is het belangrijk dat jij jezelf met jouw persoonlijke kwaliteiten inpast in de situatie. Jij wilt toch ook volledig zichtbaar zijn en serieus genomen worden?

Daarvoor heb ik de VIP-dag Zichtbaar Succes met Professionele Outfits ontwikkeld, de eerste stap naar zichtbaar succes. Maar als je jezelf écht op de kaart wilt zetten, het verschil wilt maken en stappen wilt maken als ondernemer of professional en met je bedrijf, dan is de 2-daagse Krachtig Prachtig voor Zichtbaar Succes perfect voor jou. Ik ben écht laaiend enthousiast. Ben jij net zo enthousiast als ik, Ik meld me aan. Er is slechts plek voor maximaal 6 ambitieuze vrouwen.

fullsizeoutput_377b

Welke taal spreek jij met je kleding?

Dit moment van de foto gaat over werkkleding. Je ziet dat wat je draagt voor je werk afhankelijk is van de context. Deze plek is bijzonder, het is taalpodium Obe voor Lân fan taal. Leeuwarden is culturele hoofdstad van Europa 2018. Lân fan taal gaat eind februari open met als doel een schatkamer te zijn van de Friese cultuur voor iedereen en elke taal. Daar past natuurlijk Kleding als taal perfect bij. Eigenlijk is Marcella stijlinspirator een soort schatkamer (inspiratiebron) van de kledingtaal voor een stijlvolle persoonlijke uitstraling.

Welke taal spreek jij met je kleding?

 
lees verder ›

Onderschat de kracht van kleding niet. Kleding is niet alleen mooi of prettig om te dragen, hij communiceert ook, hij zendt een boodschap uit. Als je daarvan uitgaat, is het belangrijk te weten hoe en wat je met je kleding communiceert. Natuurlijk spreken we de taal allemaal wel, maar vaak doen we dat nog onbewust. Wees je bewust dat je kleding effect heeft op je uitstraling en hoe een ander op jou reageert.

Deze bouwkundige draagt voor zijn werk bedrijfskleding. Er is gekozen voor praktische stevige materialen, donkere kleuren en het hele team gelijk. Zelfs in bedrijfskleding kun je het verschil maken. Een werkgever kan kiezen voor een bepaald contrast in de kleding, kleding in een bepaalde kleur of materiaal. Dit heeft altijd effect op de boodschap die je uitstraalt. Zelfs het bedrijfslogo vertelt een eigen verhaal.

Wil je weten welke taal jij met je kleding spreekt en hoe jij je kracht kunt vertalen naar jouw stijl? Meld je snel aan voor de Masterclass Jouw Kracht, Jouw Stijl [FOR MEN ONLY] op 9 maart en je ontdekt hoe kleding jou en je werk kan ondersteunen voor zichtbaar succes. Mail mij voor meer informatie. 

IMG_5913

Hoe cool is de krijtstreep? Welke krijtstreep past bij jou?

De krijtstreep is een soort grafisch statement. Dit dessin wordt vaak geassocieerd met een serieuze zakelijke uitstraling. De rechte lijnen van de krijtstreep zijn krachtig en geven een formelere uitstraling. Vaak in blauw of grijs. Je ziet ze meestal in mannenpakken. Hieronder een paar voorbeelden hoe cool de krijtstreep eigenlijk is.

 
lees verder ›

Classy en eigentijds
Tegenwoordig is de krijtstreep trendy en eigentijds mits de pasvorm/model helemaal van nu is. Denk maar eens aan dat Italiaans gesneden pak met een verfijnde krijtstreep voor mannen. Hoe classy is dat?! Of het mannenpak als powersuit voor de vrouw. Heel stijlvol!

Hoe draag je de krijtstreep naar kantoor?
Afhankelijk van de context en je persoonlijkheid draag je je krijtstreep. Ben je iemand die serieus is en dat wilt uitstralen, draag dan als man je krijtstreeppak met een double breasted jasje (wel bovenste knopen dicht). Laat je goed adviseren over de pasvorm anders krijgt je pak een oudse uitstraling.

Hoe draag je de krijtstreep casual?
Wil je als vrouw de krijtstreep casual dragen, is een leuk t-shirt met opdruk geweldig onder het mannenpak. Een paar sneakers eronder en klaar. Of een gave gestreepte kokerrok met een hip bomberjasje erop om het geheel wat stoerder en informeler te maken. De krijtstreep heeft tenslotte een klassieke uitstraling.

De krijtstreep inzetten voor een krachtige uitstraling
Robert Willemsen, presentatietrainer, heeft onderzoek gedaan naar de invloed en uitwerking van de krijtstreep op ons beeld van een leidinggevende. Hij heeft een vrouw in verschillende kantooroutfits gefotografeerd, telkens in dezelfde houding. Deze foto’s legde hij voor aan de respondenten met als vraag: ‘In welke vrouw heb je het meeste vertrouwen als manager?’  De mensen moesten een keuze maken op basis van hun intuïtie. Met stip was de krijtstreep de beste outfit. Met 73% van de stemmen scoorde de foto met de krijtstreep outfit het beste. De kleuren lichtblauw en zalm roze scoorde met 1% en 9% het minst goed.

Het blijkt dus dat de krijtstreep hoog schoort als het gaat om de uitstraling van leiderschap. Ben je een ambitieus ondernemer of professional en je solliciteert naar een functie van manager, you know what to wear.

Foto pinterest

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wil je in één dag leren welke kleding en uitstraling bij jouw expertise en bedrijf past?

Herken je dit: ‘Je vindt kleding leuk en weet aardig wat de mode doet en eigenlijk weet je ook best hoe je er leuk en modisch uit kunt zien’. Maarrrrr er is veel meer te ontdekken!!!!!! Je mag jezelf nog meer laten zien.

Wil je er niet alleen leuk uitzien? En wil jij jezelf goedgekleed en optimaal presenteren in kleding die helemaal bij jou past en waarin je je krachtig, sprankelend jezelf en zelfverzekerd voelt? Dan zou ik het geweldig vinden als ik je mag inspireren.

Hoe geweldig zou het zijn als je in 2018 de eerste stap zet naar zichtbaar succes met je persoonlijke uitstraling?!

 
lees verder ›

Twijfel je aan je kleding en uitstraling omdat ….

 • je de sprankeling in je uitstraling mist;
 • je vaak dezelfde kleding draagt en en je liever niet te veel zichtbaar bent?
 • je niet weet wat kleding doet met je bedrijfsuitstraling?
 • je niet weet hoe je jouw deskundigheid (expertise) en professionaliteit kunt laten zien;
 • je het lastig vindt bewuste keuzes te maken in het aanschaffen van kleding;
 • je een kast vol kleding hebt, maar niets om aan te trekken;
 • je geen gevoel hebt voor het mixen & matchen van kleding;
 • je vaak meer floppers in je kast hebt dan toppers;
 • je het moeilijk vindt kleding te kiezen die bij jou past omdat het aanbod groot is;
 • je graag bewuste keuzes wilt maken en die kennis niet hebt.

Herken je één of meer van deze twijfels of wil je jezelf nog meer laten zien en ontdekken wat kleding voor jou kan betekenen, dan is deze VIP-dag Zichtbaar Succes met Professionele Outfits geschikt voor jou. Je leert in één dag welke kleding en uitstraling bij jouw deskundigheid en bedrijf past. Hoe je succesvolle outfits kunt samenstellen waarmee jij jezelf optimaal presenteert en je je bedrijf profileert. Denk jij nu, YES ik wil ook die stap maken en geen twijfels meer. Meld je dan snel aan voor de VIP-dag op 25 januari. Als je voor 1 januari beslist krijg je € 100,00 early stylebirdkorting op je investering. Meer informatie VIP-dag 25 januari 2018

Waarom zou je meedoen aan de VIP-dag? Wat levert de VIP-dag op?

Petra Wermink-Vos van Toffe Ondernemers liep ook tegen een aantal twijfels aan. Ze vond kleding niet belangrijk maar was zich goed bewust van de invloed van kleding op je uitstraling als ondernemer. Zij heeft de VIP-dag in het najaar gevolgd. Lees haar ervaring.

‘Marcella heeft me echt een groot cadeau gegeven. Ik ben nooit zo heel erg van de kleding geweest. Voor bepaalde gelegendheden kleedde ik me natuurlijk wel netjes, maar voelde me dan als snel “opgedirkt”. Of ik had het gevoel dat het het eigenlijk net niet was. Ik kon nooit echt goede keuzes maken wat betreft kleding.

Ik weet echter hoe belangrijk kleding is in een professionele uitstraling. Ik wil mezelf wel professioneel presenteren en mijn bedrijf profileren. Door de kennis en inspiratie van Marecella kan ik mij zakelijk en professioneel kleden zonder concessie aan mezelf te doen. Door de verdiepende inzichten in mezelf en de stijlcategorieën in combinatie met de contrasten, weet ik hoe ik mijn uitstraling zakelijker en krachtiger kan maken. Sinds de VIPdag kan ik kracht ontlenen aan mijn kleding en uitstraling. Ik wil een levendige uitstraling hebben van een succesvolle businesscoach met een onconventionele, high-end aanpak. Zo kan ik zowel mezelf als mijn deskundigheid laten zien en mijn visie kracht bijzetten. Echt een heel groot cadeau dat Marcella mij gaf. Ik ben haar erg dankbaar!’

IMG_6004
Petra Wermink-Vos van Toffe Ondernemers Nederland

Sparren over je persoonlijke stijl en uitstraling

Zou je het leuk vinden om met mij te sparren over je persoonlijke stijl en uitstraling tijdens een inspiratiegesprek? Dit gesprek is ofwel via skype of telefonisch en is geheel vrijblijvend. Ik bied deze maand 5 gratis inspiratiegesprekken aan. Meld je dus snel aan.

Ik inspireer en geef verdiepende inzichten aan jou als ambitieuze ondernemer of professional hoe je je vol zelfvertrouwen krachtig en prachtig kunt presenteren, je bedrijf kunt profileren en gaat voor zichtbaar succes. Ik maak je bewust hoe kleding invloed heeft op je uiterlijke presentatie en hoe je je sprankeling en professionaliteit kunt uitdragen.

images

Streepjescode

Krijtstreep
De krijtstreep is een ingeweven parallel lopend lijnenmotief, meestal op 0,7 tot 1 centimeter afstand van elkaar. De streep kan variëren in breedte en ook de afstand tussen de strepen is variabel. Traditioneel wordt de krijtstreep gebruikt voor zakelijke pakken.

 
lees verder ›

Hoe breder de streep hoe meer autoriteit, hoe meer ruimte tussen de streep des te opvallender. Vroeger bepaalde de dikte van de streep je status en daarmee hoe serieus je werd genomen. Dat is veranderd, je wilt nog steeds serieus genomen worden als ondernemer of professional maar ook zichtbaar zijn in wie je bent met al je deskundigheid. En laat de krijtstreep daar nou net voor zijn geknipt!

In de jaren 30 van de vorige eeuw gold het krijtstreeppak als modieus. De filmindustrie had hierop grote invloed. Hollywood helden, zoals Clark Gable en Cary Grant verschenen op het witte doek in een pak met krijtstreep. Het kledingstuk werd gezien als iets wat gedragen werd door respectable mannen.

Door de verticale loop van de lijnen lijkt de drager van kleding met krijtstreep visueel slanker en langer. Waarbij opgemerkt moet worden dat een lange slanke man nog langer lijkt met een smalle streep met weinig tussenruimte.

Pinstripe
Een pinstripe bestaat uit kleine puntjes die optisch een rechte lijn vormen en is een andere benaming voor de krijtstrip.

Info uit vakblad Kleur & Stijl / Foto pinterest

18221730_1338779902824047_5007551763176844580_n

Inspiratie

De BellMen laat iedere man er goed uit zien. De BellMen combineer je met kleding uit je eigen garderobe. Mannen besteden vaak aandacht aan hun basisgarderobe passend bij de situatie en het doel. Maar door aandacht te besteden aan de details ga je voor stijl en durf je je te onderscheiden.

 
fullsizeoutput_2e2a

Bij een VIP-dag, hoort een VIP-uitstraling.

Als je deelneemt aan de VIP-dag doorloop je 4 stappen om inzicht te krijgen in de taal van kleding, hoe je je kwaliteiten en deskundigheid kunt uitdragen en hoe je op en top jezelf kunt zijn bij iedere gelegenheid met jouw persoonlijke (VIP-)uitstraling.

Ik kwam deze prachtige fake-fur jas tegen. Deze jas geeft mij direct een VIP-uitstraling door het rijke materiaal en de glans. Zoals je ziet was het nog nazomer en liep ik op prachtige sandaaltjes. Als ik hem nu tegen zou komen, is hij voor mij. Deze jas past perfect bij mij als stijlinspirator en ook bij mij als Marcella. Altijd net even anders dan anders.

Wil je ook weten in welke kleding jij je professionaliteit uitdraagt, hoe je je op en top kunt presenteren in kleding waarin je je goed voelt en waarmee je je vol zelfvertrouwen kunt presenteren? Ik zou het tof vinden als jij de vierde en laatste VIP-deelnemer bent van dit jaar.

De volgende 4 stappen ga je maken: 

 
lees verder ›

Stap 1
Je leert ontdekken hoe de taal van kleding werkt, wat het effect is van de eerste indruk en over de taal van non-verbale communicatie. Met behulp van de ‘stijlcategorieën’ krijg je duidelijk en snel inzicht in het effect van kleur en kleding op de werkvloer en privé.
Stap 2
Beeldvorming en bewustwording. Wat straal je uit en wat wil je uitstralen?
Wat wil je uitstralen met jouw functie of jouw bedrijf als geheel?
Stap 3
De stylingtools contrast, kleur en vorm in de praktijk.
Stap 4
In deze stap leer je de vertaalslag te maken hoe je met meer gemak kleding kiest die jouw professionele uitstraling ondersteunt. Hoe je succesvolle outfits kunt samenstellen voor iedere gelegenheid en je met meer gemak jezelf kunt presenteren voor zichtbaar succes.

Wat levert de VIP-dag nog meer op:

 • intensieve en persoonlijke stylingaandacht van een expert;
 • tips & trucs waar je thuis direct mee aan de slag kunt;
 • een extra dimensie aan jouw blijvende indruk en bewustwording;
 • een boost in je zelfrespect omdat je het waard vindt om in jezelf te investeren;
 • Plezier en durf!

Voorafgaand aan de VIP-dag ontvang je een voorbereidende opdracht. Aan het einde van de dag weet op welke punten je meer zichtbaar succes met professionele outfits creëert en heb je een mooi ‘stijlplan’ om dit ook daadwerkelijk te creëren.

Heb je nog vragen, bel 06-51195158 mij gerust.

p2289475-1024x768

Competente uitstraling door make-up!

Uit onderzoek van de Harvard Universiteit is gebleken dat naarmate vrouwen een verzorgde professionele make-up dragen ze door anderen meer worden gezien als capabel, competent en betrouwbaar, aldus de NY Times.

 
lees verder ›

Het dragen van make-up is een onderdeel van je professionele uitstraling en speelt in de communicatie een rol. We hebben de keus om het wel of niet te gebruiken. Maar als je het dan gebruikt, doe het dan op de juiste wijze zodat het je uitstraling verfraait, versterkt en het je zichtbaarheid vergroot. En uiteraard met producten die aansluiten bij de wijze waarop je in het leven staat. Ik heb bewust gekozen voor de skincare mineral make-up van Jane Iredale.

De eerste indruk
De eerste indruk van iemands uitstraling en persoonlijkheid is voor het grootste deel gebaseerd op de non-verbale communicatie van lichaamstaal en uiterlijke verschijning.

In het make-up onderzoek zijn verschillende make-up looks naast elkaar beoordeeld. Je kunt verschillende indrukken achterlaten met make-up over één persoon. De eerste indruk telt, zoals je weet.

Naturally = professioneel
De make-uplook ‘naturally’ heeft direct impact op je zichtbaarheid en versterkt je ‘persoonlijke’ kracht. Het is een make-up met natuurlijke kleuren van een goede kwaliteit en niet té opgemaakt. Het geeft een verzorgde professionele uitstraling en straalt vertrouwen en competentie uit.

Glam =  sexy
Het effect van deze make-uplook is krachtig. De nadruk ligt of op de ogen of op de lippen met krachtige kleuren en donkere tinten. Deze look benadrukt het vrouweffect en wordt als zeer aantrekkelijk gezien, maar wel MINDER te vertrouwen en MINDER stabiel. Een make-up voor een feestelijke gelegenheid en niet voor je werk.

De laatste look scoort zeer hoog op aantrekkelijkheid, maar wel met een korte tijdsspanne, ofwel de impact is van korte duur.

Conclusie: Ga voor een mooie natuurlijke make-up passend bij jou voor een professionele uitstraling. Tenzij je een statement wilt maken met make-up.

Wil jij ook die mooie natuurlijke make-uplook? Vind jij het ook lastig om een mooie make-up aan te brengen zonder dat je zo opgemaakt bent?  Meld je dan snel aan voor de make-upavond op dinsdagavond 21 november, want VOL=VOL.

IMG_3800

Jij bent écht het visitekaartje van je bedrijf!

Afgelopen woensdag was ik bij een bijeenkomst van ambitieuze ondernemers en professionals. Inspirerende vrouwen met een missie! Vrouwen die hun deskundigheid en professionaliteit willen uitdragen in hun functie en met hun bedrijf.
Iedere ondernemer en professional is uniek, anders dan anders. Maar hoe laat je zien dat je uniek bent, hoe draag je je persoonlijke kracht uit?

 
lees verder ›

Veel vrouwen vinden het lastig om uit te dragen wie ze zijn en waar ze voor staan. Ze weten niet precies hoe ze hun zichtbaarheid kunnen vergroten en het verschil kunnen maken. Ze hebben niet altijd de durf om zich te onderscheiden in hun uitstraling.

Aan het einde van de avond kreeg ik een prachtig compliment: ‘Jij bent echt het visitekaartje van je bedrijf!’ Waarop een andere professional toevoegde: ‘Marcella heeft heel duidelijk een eigen stijl, altijd anders dan anders’.

Ik kan jou ook leren hoe jij het visitekaartje van je bedrijf wordt. Ik help ondernemers en professionals met hun uiterlijke communicatie, hoe je je krachtig en prachtig kunt presenteren, je bedrijf kunt profileren en gaat voor zichtbaar succes. In kleding waarin je je prettig voelt, je optimaal presenteert en dat alles in je eigen unieke stijl.

Wil jij ook het visitekaartje zijn van je bedrijf en je onderscheiden in je persoonlijke stijl? En wil je een professionele, tijdloze en toch eigentijdse uitstraling, dit najaar start het 4-maanden Succes Trek Je Aan programma. Tijdens dit programma begeleid ik je bewust in 4 maanden zodat de opgedane kennis tijd krijgt om te landen en je de vaardigheden kan blijven doorvoeren. Ik help je om de nieuw ingeslagen weg in je persoonlijke uitstraling door te zetten en toch jezelf te blijven!  Mail mij voor een inspiratiegesprek, dan kunnen we bespreken of het Succes Trek Je Aan programma bij je past.
Stijlvolle groeten,

Marcella
stijlinspirator

IMG_3056

Een tikkeltje eigenwijs. Een uitgesproken idee. Dat is Concept Store Johan Hemrica

Wat een prachtig bedrijf in de binnenstad van Leeuwarden. Een eigentijdse winkel die zich onderscheidt op het gebied van bloemen, mode en interieur. Als stijlinspirator verdiep ik me altijd in de nieuwe trends. Ik bezoek heel graag Concept Store Johan Hemrica voor inspiratie, de nieuwe trends en de succestoppers voor mezelf en mijn klanten.

 
lees verder ›

Een plek waar je kunt genieten van mooie materialen, bijzondere items, subtiele details en designstukken. Door de verhuizing naar een bijzonder mooi nieuw pand komt alles nog mooier tot zijn recht.

Alleen al een bezoek voor inspiratie is zeker de moeite waard.

TIP: de gave trendy eigentijdse laarzen en schoenen bij Hemrica. Deze winter zie je dat  de vorm van de neus van laarzen en schoenen puntig mag zijn. Dit geeft een krachtige uitstraling aan de schoen of laars.

quote-1

‘Ineens word ik serieus genomen en zien relaties en klanten dat ik er ben.’

Majet is een ambitieuze vrouw met een bedrijf. Ze volgde veel inhoudelijke trainingen. Daar lag haar focus. Na een tijd heeft ze gemerkt dat ze toe was aan de volgende stap. Haar kleding paste niet meer bij haar. Ze wilde een stap maken naar een hoger niveau met haar bedrijf. Ze wilde haar deskundigheid uitdragen en zichtbaar zijn voor potentiële klanten.

 
lees verder ›

Kleding was voor haar minder belangrijk maar ze was zich inmiddels wel bewust van de versterkende factor van een optimale professionele presentatie met haar eigen stijl.  Daarom besloot ze deel te nemen aan het 4-maandenprogramma Succes Trek Je Aan.  Het was een boost in zelfvertrouwen en zichtbare versterking van haar marktpositie. Majet voelt zich zeker in haar uiterlijke presentatie, weet de juiste keuzes te maken, ze straalt
professionaliteit uit, ze wordt serieus genomen en ze heeft haar zichtbaarheid vergroot. Ineens wordt ze serieus genomen en zien relaties en klanten wie ze is en wat ze doet. Ze ervaart dat er steeds meer belangstelling is voor haar bedrijf en haar diensten. Een mooi voorbeeld van Krachtig Prachtig voor Zichtbaar Succes.

[Foto CB]

 
Afbeelding2

2017-2018

 
SheSuit291015-0817-1

De Zakenvrouw

Iedere topvrouw verdient een top verschijning! She Suit Couture voor de zakenvrouw

 
20df1d28f7ca310f671b38ab9a786131

Paperbag

 
IMG_3107

Je eigen mix

Een compleet doordachte look kan eruitzien alsof je zó uit een magazine bent gestapt. Mix vintage en fashion, zomer en winter. Draag een mooi overhemd eens met een verbleekte jeans of een keurige broek met een chic jasje en stoere All Stars.

 
fdfa177f7d1c0ba3bc451d720e3bddbb
d3b0205e964f329ac08e1759f323e7e4
aa6abd248a4602df29279a66112145b3
1c0d4563535d920c693faf944a1a86db
4f2d970918f22799bb06f2a8f5d11581